Gazze'de Bir Evi Hedef Alan İsrail, 10 Filistinliyi Öldürdü

TAKİP ET

İsrail ordusunca, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bir ev hava saldırısında hedef alınarak bombalandı. Saldırıda, aralarında bebeklerin de bulunduğu 10 Filistinli yaşamını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusunca, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan Deyr el-Belah kentinde bir ev hava saldırısında bombaların hedefi oldu.

İsrail güçleri tarafından Mahatta bölgesinde düzenlenen hava saldırısında 10 Filkistinli yaşamını kaybederken, çok sayıda Filistinli de yaralandı.

Filistin basınında İsrail hava saldırısı ile ilgili yer alan haberlerde de "Atraş" ailesine ait olan eve yönelik İsrail hava saldırısında yaşamını yitirenler arasında bebeklerin bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

158 günden bu yana sivil yerleşim alanları, hastaneler, okullar ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınaklar, İsrail güçlerince havadan ve karadan düzenlenen saldırıların hedefi olduğu gibi insani yardımların girişide İsrail güçleri tarafından engellendiğinden dolayı yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde insani bir felaket yaşanıyor.

Başta BM'ye ait kuruluşların olduğu uluslararası çevreler, çoğu hastane hizmet dışı kaldığından, tıbbi malzeme eksikliği yaşandığından, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinden ötürü tetiklenen hastalıklar nedeniyle Gazze Şeridi'nde ateşkes ilan edilmesi gerektiği ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de yaşamını kaybeden çocuk sayısının son 4 yılda dünyada yaşanan savaşlarda öldürülen çocukların sayısının toplamından daha fazla olduğuna değinerek, "Bu savaş çocuklar üzerinden yürütülmektedir. Bu savaş, çocukların gelecekleri üzerinden yürütülmektedir." dedi. 

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti Gazze Şeridi İsrail