Gazze'de Açlık ve Susuzluktan Ölenlerin Sayısı 23'e Yükseldi

TAKİP ET

İsrail 5 aydan fazla süredir Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan saldırılarını sürdürürken, Gazze halkına yönelik yardım girişine de engel olarak büyük bir insani felaketin yaşanmasına neden oluyor. Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme ve susuzluktan ötürü yaşamını yitirenlerin sayısı 23'e yükseldi.

Gazze Şeridi'nde yaşanan kıtlık ve susuzlukla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alınan 3 çocuk daha yetersiz beslenme ve susuzluktan ötürü yaşamını kaybetti. Bu 3 çocukta dahil olmak üzere açlık ve susuzluktan ötürü ölenlerin sayısı 23'e yükseldi." ifadelerini kullandı. 

6 Mart'ta bir açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, açlık ve susuzluktan dolayı 20 kişinin yaşamını kaybettiği ifadelerne yer vermişti. 

İsrail Gazze Halkını Kıtlığa Sürüklüyor

Gazze Şeridi'nde yaşanan kıtlık ve susuzlukla ilgili uyarıda bulunan Brileşmiş Milletler, İsrail ordusunun yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde yaşam süren 2,2 milyon insanın kıtlık ve susuzluk riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtmişti. 

Birlemiş Milletler (BM) verilerine göre, Gazze Şeridi'nde yaşam süren 378 bin insan Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre 'felaket' seviyesi olarak belirtilen 5. seviyede açlık ve susuzluk tehlikesi sınıfında yer alırken, 939 bin insan da 'acil durum' seviyesi olarak belirtilen 4. seviyede açlık ve susuzluk tehlikesi sınıfında yer alıyor.    

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti Gazze Şeridi Açlık Susuzluk Kıtlık İsrail