Gaziantep'te acı olay! Sobadan çıkan yangın 2 çocuğu hayattan kopardı

TAKİP ET

Gaziantep'te sobayı yaktıktan sonra 2 küçük çocuğunu evde tek başına bırakarak komşuya giden annenin bu sorumsuzluğu çocuklarının canına mal oldu.

Gaziantep'te sobayı yaktıktan sonra 2 küçük çocuğunu evde tek başına bırakarak komşuya giden annenin bu sorumsuzluğu çocuklarının canına mal oldu. Sobadan çıkan alevin hemen yanında bulunan beşiğe sıçramasıyla çıkan yangında 4 yaşındaki Abdurrahman A. ile henüz 1.5 yaşında olan kardeşi Ahmet A. yanarak hayatını kaybetti.

Sobayı Yakıp Komşuya Gitti

Olay, Gaziantep Nizip ilçesi İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, evdeki kömür sobasını anne 2 küçük çocuğunu yalnız bırakarak komşuya gitti. Yanan soba alev alarak hemen yanındaki beşiğe sıçradı. Sobadan sıçrayan alevle çıkan yangın sonucunda beşikte bulunan ve henüz 1.5 yaşında olan Ahmet A. ile 4 yaşındaki Abdurrahman A. alevlerin arasında kaldı. 


İtfaiye Ekipleri Çocukları Yanan Evden Çıkarttı

Komşudan dönen anne evinin yandığını gördü ve hemen itfaiye ve 112 sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri 2 küçük kardeşi yanan evden çıkarttı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Abdurrahman A. ve kardeşi Ahmet A., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Polis ve İtfaiye Araştırma Başlattı

Yangın sebebiyle hayatını kaybeden çocuklarının acı haberini alan aile yasa boğuldu. Çocukların cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Olayın ardından polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkış sebebini belirlemek için araştırma başlattığı bilgisine ulaşıldı. 

gaziantep sağlık polis