Gazi Meclis'te 15 Temmuz Tarihi Oturumu Başladı!

TAKİP ET

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde darbeci askerler tarafından bombalanan Türkiye Büyük Meclisi'nde o kara gecenin birinci yıl dönümünde 'Gazi' unvanı verilen TBMM'de tarihi oturum başladı. TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bugün özel gündemle toplantıya başladı.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde darbeci askerler tarafından bombalanan Türkiye Büyük Meclisi’nde o kara gecenin birinci yıl dönümünde ‘Gazi’ unvanı verilen TBMM’de tarihi oturum başladı. TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bugün özel gündemle toplantıya başladı.

TBBM Genel Kurulu, Başkan İsmail Kahraman’ın öncülüğünde başladı.

‘Gazi’ unvanı verilen TBMM’de tarihi oturum başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin katılımı ile başlayan tarihi oturum siyasilerin konuşmaları ile sürdürülecek.


Gazi Mecliste oturum TBMM Başkanı İsmail Korkmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Korkmaz konuşmasında, "Demokrasi nöbeti tutan asil milletime şükranlarımı sunuyorum. Canını feda etmekte bir an olsun tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yaralılarımıza, gazilerimize şifalar niyaz ediyorum. 15 Temmuz'da milletimizin yiğit evlatları meydanlara inmiş ve gözlerini kırpmadan şehadete yürümüşlerdir.  Türkiye'miz sosyal, toplumla bütünleşen, laik, halk hakimiyetine dayalı bir hukuk devletidir. 15 Temmuz  günü Türkiye her kurumu ile başarılı bir sınav verdi. Sizlerin içinde bulunduğu 26. dönem görevini layığı ile gerçekleştirdi" şeklinde ifadeler kullandı.

 

gazi meclis 15 temmuz tarihi oturum cumhurbaşkanı erdoğan kılıçdaroğlu bahçeli yıldırım TBMM meclis ismail kahraman