Gazeteciyi Tecavüz Ettikten Sonra Boğarak Öldürdüler

TAKİP ET

Bulgaristan'da araştırmacı gazeteci Viktoria Marinova, tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürülmüş halde bulundu. Gazetecinin öldürülmesi ile birlikte AB'de son yılda işlenen 3. gazeteci cinayeti oldu.

Bulgaristan'da AB fonlarının yerel yöneticileri tarafından rüşvet için kullanıldığı iddialarını araştıran gazeteci Victoria Marinova, Cumartesi günü Ruse kentinde öldürüldü. 30 yaşındaki gazetecinin cinayetine araştıran polis ekipleri tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü bilgisine ulaştı.

Sorunların bir an önce adalet önüne çıkarılması için Bulgar makamlarına çağrıda bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın medya özgürlüğü temsilcisi Harlem Desir Ben ve etkin bir soruşturma yürütülmesini istedi.

AB ÜLKELERİNDE SON BİR YILDA ÖLDÜRÜLEN ÜÇÜNCÜ GAZETECİ OLDU

AB ülkelerinde son bir yıl içerisinde öldürülen 3. gazeteci Marinova oldu. 2017 yılının Ekim ayında maltalı gazeteci Daphne Caruana Otomobiline düzenlenen bombalı saldırı sonucu öldürülmüş, Slovak gazeteci Jan Kuciak ise 2018’in Şubat ayında evinde ölü olarak bulunmuştu. Daha önce öldürülen iki gazeteci de kendi ülkelerindeki politikacılarla iş adamları ve mafya üyeleri arasında şaibeli ilişkileri ve yolsuzluk iddialarını araştırıyordu.  Bulgaristan’da öldürülen gazeteci Victoria Marinova’nın son Televizyon programında bir grup Bulgar gazeteci ile birlikte yürüttüğü AB fonlarından yerel yöneticiler tarafından lütfen için kullanıldığı iddialarına ilişkin araştırması paylaşılmıştı.