Gazeteciye Sahte Pasaport Soruşturması

TAKİP ET

Göçmen kaçakçılığına dikkat çekmek için mülteci kılığına giren gazeteci Şefik Dinç hakkında "sahte belge düzenlemek" suçuyla soruşturma açıldı.

Göçmen kaçakçılığına dikkat çekmek amacıyla yasa dışı yollarla nasıl sahte pasaport alındığını haberleştiren gazeteci Şefik Dinç, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca "sahte belge düzenlemek" suçuyla soruşturma açıldı. Savcılık tarafından adliyeye çağrılan Haberturk gazetesi muhabiri, adliyeye geldikten sonra "şüpheli" olarak çağrıldığını öğrendi. Dinç, avukatı olmadığı için ifade vermedi. KAÇAKÇILARDAN SAHTE PASAPORT Şefik Dinç yaptığı açıklamada: "Nisan ayında göçmen kaçakçılığını ele aldığımız bir yazı dizisi vardı. O yazı dizisi, göçmen kaçakçılarından aldığım sahte pasaportla ilgiliydi. Aksaray'da göçmen olduğumu söyleyerek sahte Finlandiya pasaportu aldık kaçakçılık yapanlardan. Bunu da gazetede yayınladık. Bu haberle ilgili soruşturma başlatılmış. Üç gün önce telefonuma mesaj geldi. Üç gün içinde ifade için adliyeye gelmem yönünde. Ben de tanık olarak ifade vereceğimi düşündüm. Çünkü benim açımdan suç teşkil ettiğini düşünmüyordum. Adliyeye geldiğimde şüpheli olarak soruşturma başlatıldığını öğrendim. Ben de savcıya avukatımla gelip ifade vereceğimi belirttim" dedi.   "DİKKAT ÇEKMEK İÇİN HABER YAPTIK" Göçmen kaçakçılığına dikkat çekmek ve alınan rantı göstermek için haber yaptığını belirten Dinç, "Türkiye göçmenler açısından geçiş ülkesi. Milyonları buluyor artık bu sayı. Biz de buna dikkat çekmek için böyle bir haber yaptık. Bizden sonra da yabancı gazeteler benzer haberler yaptı" dedi. HELSİNKİLİ OLMAK ÇOK KOLAY!  Gazeteci Şefik Dinç, İstanbul Aksaray'da Suriyeli bir mülteci gibi göçmen kaçakçılarının arasına daldı. Avrupa'ya gitmek için sahte pasaport çıkarttırdı. Dinç, 500 euro karşılığında (1460 TL) kısa sürede doğum yerini Helsinki gösteren Finlandiya pasaportuna nasıl sahip olduğunu haberleştirmişti.      

gazeteciye soruşturma göçmen kaçakçıları göçmen kaçakçılığı Habertürk İstanbul Aksaray İstanbul Cumhuriyet Savcılığı mülteci sahte pasaport sahte pasaport çıkartmak Şefik Dinç suriyeli mülteciler