Gaspedilip, alıkonulan iki kişi mimikleriyle zanlıları yakalattı

TAKİP ET

İş aramak için geldikleri Adana Kozan'da, alıkonularak paraları çalınan 2 inşaat işçisi, gaspçıların kendilerini götürdüğü bir benzin istasyonundaki görevlilere mimikleri ile yardım isteterek polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Merkez Seyhan ilçesinin Ziyapaşa Mahallesi'ndeki bir benzin istasyonununki görevliler, polisi arayarak 2 kişinin yardım istediğini ihbar etti. İhbarın ardından benzin istasyonuna gelen ekipler, 23 yaşındaki Nurullah Ç. ve 23 yaşındaki arkadaşı Uygar A'yı alıkoyduğu iddiası ile yanlarında bulunan 20 yaşındaki Miraç E., 20 yaşındaki Muhammet Erkan I. ve 18 yaşındaki Veysel Osman Y'yi yakaladı.

Polis ekipleri tarafından kurtarılan Nurullah Ç. ve Uygar A, polislere Malatya'da yaşadıklarını, inşaatlarda iş arama vesilesi ile Adana'ya geldiklerini ifade etti.

Kalacak yerleri olmadığı için tanıdıkları birinin yönlendirmesi ile konaklamak için Kozan ilçesinde ikamet eden Beyza Ö'nün evine geldiklerini dile getiren iki arkadaş, bir sürenin ardından eve Beyza Ö'nün arkadaşları Miraç E, Muhammet Erkan I. ve Veysel Osman Y'nin gelerek silah çektiği ve 12 bin TL’lerine el koyduğunu iddia etti.

İki arkadaş, ardından zanlıların Beyza Ö'yü evde bırakarak, kendilerini zorla bindirdikleri araç da darbederek benzin istasyonuna götürüldüklerinde mimikleri ile buradaki personelden yardım istediklerini ve personellerin durumu polise ihbar ettiğini ifade etti. Mağdurların ifade vermesinin ardından Beyza Ö. evinde polis ekipleri tarafından yakalandı.

YAKINLARINA MESAJ GÖNDERİP 79 BİN LİRA TOPLAMIŞLAR

Polis yaptığı incelemede, şüphelilerin alıkoydukları iki arkadaşın telefonlarından yakınlarına iş aramak için gittikleri yerde zor durumda kaldıkları ve paraya ihtiyaçları olduğunu iddia ettiği mesajlar göndererek, Beyza Ö'nün banka hesap bilgilerini bu kişilere ileterek 79 bin TL daha çaldıkları belirlendi. Zanlıların emniyette verdiği ifadelerinde haklarındaki suçlamaları reddettikleri, Nurullah Ç. ve Uygar A. ile aralarında alacak meselesi olduğunu iddia etti. Adliyeye gönderilen şüpheliler Beyza Ö, Miraç E. ve Muhammet Erkan I. nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı, Veysel Osman Y. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Adana