Galatasaray'a Şampiyonlar Liginde Sıcak 1 Puan

TAKİP ET

Şampiyonlar Ligi D Grubunda mücadele eden Galatasaray, gruptaki üçüncü karşılaşmasında Alman temsilcisi Schalke 04'ü Türk Telekom Stadı'nda ağırladı.

Şampiyonlar Ligi D Grubunda mücadele eden Galatasaray, gruptaki üçüncü karşılaşmasında Alman temsilcisi Schalke 04’ü Türk Telekom Stadı’nda ağırladı.

Galatasaray, Schalke 04 karşısında şampiyonlar ligindeki en etkisiz mücadelesini verdi. Lokomotiv Moskova ve Porto karşılaşmalarındaki etkili futbolun esamesinin olmadığı karşılaşmada Galatasaray, oyuna bir türlü ortak olamadı. Alman temsilcisinin yaptığı presten bir türlü çıkamayan Galatasaray, kendi evinde galibiyeti hak edecek bir mücadele veremese de karşılaşmayı 0 – 0 eşitlikle bitirerek çok sıcak 1 puan kazandı diyebiliriz.

Galatasaray’ın, Schalke 04 karşısında sergilediği futbol için futbol otoriteleri tarafından kötü değerlendirmesi yapılsa da itiraf etmek gerekirse kapasitesi bu kadar. Maçın yıldız ismi ise şüphesiz sarı kırmızılı ekibin file bekçisi Muslera idi. Muslera, rakibin yakaladığı net pozisyonlarda kalesini gole kapatarak yıldızlaştı.

Galatasaray için karşılaşmada en şanslı olduğu an şüphesiz 21. dakika idi. Kaleci Muslera’nın rakibine müdahalesi net penaltı olsa da hakem penaltı noktasına gitmeyince hem Galatasaraylı futbolcular, hem de taraftar rahat bir nefes aldı. Zaten hakemin bir Galatasaray taraftarı gibi karşılaşmayı yönetmesi Galatasaray adına büyük bir şanstı.

Galatasaray’ın, Schalke 04 karşılaşmasında sergilediği kötü performans, özellikle fiziksel açıdan yetersizliği gruptan çıkma hususunda tüm ümitleri kırsa da Lokomotiv’in, Porto’ya kaybetmesiyle UEFA Avrupa Ligini neredeyse garantiledi diyebiliriz.

             

Galatasaray Schalke 04 Muslera Şampiyonlar Ligi