Galatasaray Zirve Yolunda Avantajı Değerlendirdi: 3 – 1

TAKİP ET

Galatasaray, Süper Lig 21. hafta karşılaşmasında Türk Telekom Arena'da güçlü rakibi Trabzonspor'u ağırladı. Başakşehir'in, BB Erzurumspor ile evinde berabere kaldığı 21. haftada zirve yolunda avantaj yakalayan Galatasaray, bu avantajı değerlendirerek liderle arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Galatasaray, Süper Lig 21. hafta karşılaşmasında Türk Telekom Arena’da güçlü rakibi Trabzonspor’u ağırladı. Başakşehir’in, BB Erzurumspor ile evinde berabere kaldığı 21. haftada zirve yolunda avantaj yakalayan Galatasaray, bu avantajı değerlendirerek liderle arasındaki puan farkını 6’ya indirdi.

Galatasaray, 21. haftada konuk ettiği Trabzonspor’u 3 – 1 mağlup etti. Karşılaşmanın 21. Dakikasında Galatasaray’ın kazandığı penaltıyı Senagalli forveti Diagne gole çevirince Galatasaray, rakibi karşısında 1 – 0 üstünlüğü yakaladı. Mücadelenin 30. dakikasında gelişen Trabzonspor atağında sahneye çıkan Rodallega, Trabzonspor taraftarını umutlandıran, Galatasaray taraftarına soğuk duş aldıran golün altına imza atınca skora denge geldi. Herkesin, ilk yarının 1 – 1 berabere biteceğini düşündüğü dakikalarda Belhanda ile bir kez daha öne geçen Galatasaray, soyunma odasına 2 – 1 üstün gitti. Galatasaray’ın Faslı forveti Belhanda, mücadelenin 51. dakikasında Galatarasay taraftarını rahatlatan, Trabzonspor taraftarının umutlarını söndüren golü ile takımını 3 – 1 üstünlüğe taşıdı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray 3 golle 3 puanı kazanan taraf oldu.

Mücadelenin olay isimlerinden biriside verdiği tartışmalı kararlarla hakem Ümit Öztürk oldu. Hakem Ümit Öztürk, özellikle Trabzonspor taraftarlarının tepkisini çekti.

Galatasaray’da Diagne, sarı kırmızılı forma ile ilk resmi karşılaşmasına çıktı. Cezası biten Fatih Terim ise 99 gün sonra takımının başında bulundu.

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 39’a yükselterek 2. sıradaki yerini korudu. Trabzonspor ise 33 puanla 5. sırada yer aldı.     

Galatasaray Trabzonspor Başakşehir Diagne Süper Lig Ümit Öztürk Belhanda