Galatasaray, Fener Sendromunu Yine Atlatamadı

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftası tüm futbol severlerin heyecanla beklediği Galatasaray – Fenerbahçe derbisine sahne oldu. Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbi 2 -2 beraberlikle sonuçlandı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte saha içi karıştı. İki takımın futbolcuları arasında kavga çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftası tüm futbol severlerin heyecanla beklediği Galatasaray – Fenerbahçe derbisine sahne oldu. Türk Telekom Stadı’nda oynanan derbi 2 -2 beraberlikle sonuçlandı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte saha içi karıştı. İki takımın futbolcuları arasında kavga çıktı.

Galatasaray, derbide 2 – 0 üstünlük sağlasa da maçı bırakmayan Fenerbahçe 6 dakika içerisinde skoru eşitlemeyi başardı. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte futbolcular arasında çıkan kavgada Galatasaray’dan Ndiaye, Fenerbahçe’den ise Soldado ile Jailson kırmızı kart gördü.

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırladığı derbide 31. dakikada Ryon Donk’un attığı golle 1 – 0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda il yarınında skorunu belirledi. İlk yarıdaki iyi futbolunu ikinci yarının başında da sürdüren Galatasaray, maçın 49. dakikasında Martin Linnes’in golüyle derbide rakibine 2 – 0 üstünlük sağladı. Karşılaşmanın 66. dakikası oynanırken Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıyı gole çeviren Valbuena farkı 1’e indirdi. Penaltı golünden sonra istediği futbolu bir türlü oynayamayan Galatasaray, karşılaşmanın 72. dakikasında Jailson’un golüne engel olamayınca skora denge geldi. Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca taraflar sahadan 2 – 2 beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, bu beraberlik ile puanını 20’ye yükseltirken, Fenerbahçe ise puanını 10’a yükseltti.

Fener Sendromu Sürüyor

Galatasaray, Süper Lig’de Fenerbahçe ile karşılaştığı son 8 maçı kazanamadı. Galatasaray, Fenerbahçe karşısında Süper Lig’deki son galibiyetini ise 2014 – 2015 sezonunda 2 – 1’lik skorla elde etti. Son 8 karşılaşmanın 5’i berabere biterken, 3’ü ise Fenerbahçe’nin galibeyetiyle sonuçlandı.

Galatasaray, bu sezon oynadığı son 4 resmi karşılaşmayı kazanamadı. Süper Lig’de Bursaspor ve Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Liginde ise Schalke 04 ile berabere kalan Galatasaray, deplasmanda oynadığı Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasını 2 – 0 kaybetti.       

Galatasaray Fenerbahçe derbi Fener sendromu Spor Toto Süper Lig