Galatasaray, Avrupa'ya Havlu Attı! Benfica 0 – Galatasaray 0

TAKİP ET

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş karşılaşmasında Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşan Galatasaray, sahadan golsüz beraberlikle ayrılınca Avrupa'ya havlu attı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş karşılaşmasında Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşan Galatasaray, sahadan golsüz beraberlikle ayrılınca Avrupa’ya havlu attı.

Temsilcimiz Galatasaray, Türk Telekom Arena’da oynanan ilk karşılaşmada Portekiz temsilcisi Benfica’ya 2 – 1 kaybederek saha avantajını değerlendirememişti. Portekiz’in Lizbon kentindeki Işık Stadyumunda oynanan rövanş karşılaşmasında ise golsüz eşitliği bozamayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligine son 32 turunda veda etti.

Karşılaşmanın 63. dakikasında Benfica defansının yaptığı kritik hatayı değerlendiren Belhanda, topu filelerle buluştursa da ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

Karşılaşmanın 85. dakikasında ise Diagne’nin kafa vuruşunda kaleciden dönen topu Emre Akbaba ağlarla buluştursa da Diagne için kalkan ofsayt bayrağı nedeniyle gol geçerli sayılmadı. Galatasaraylı futbolcular bu golden sonra hakeme itiraz etseler de hakemin kararı değişmedi.

Her iki takımında 90 dakika boyunca vasat futbol sergilediği ve gol pozisyonlarına girmekte zorlandığı karşılaşmada son 16 turu biletini alan taraf Portekiz temsilcisi Benfica oldu.      

Galatasaray Benfica UEFA Avrupa Ligi Türk Telekom Arena Diagne son 32 turu