Galatasaray, Ankara Deplasmanını Rahat Geçti

TAKİP ET

Süper Lig 2018 – 2019 sezonunun açılış karşılaşmasında Ankaragücü ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Ankara deplasmanında üç puanı üç golle alan Galatasaray, Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaptı.

Süper Lig 2018 – 2019 sezonunun açılış karşılaşmasında Ankaragücü ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Ankara deplasmanında üç puanı üç golle alan Galatasaray, Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaptı.

Süper Ligin yeni ekiplerinden Ankaragücü’ne konuk olan Galatasaray, daha karşılaşmanın başında Ankaragücülü El kabir’in kaydettiği golle 1 – 0 yenik duruma düşse de bu gole karşılaşmanın 21. dakikasında Serdar Aziz ile cevap vererek skora denge getirdi. Ankaragücülü Kone, mücadelenin 30. dakikasında kendi kalesine kafa golü atınca Galatasaray, yenik duruma düştüğü mücadelede 2-1 üstün duruma geçti. Mücadelede uzatma dakikaları oynanırken sahneye çıkan Eren Derdiyok ise skoru belirleyen golü kaydetti. Böylelikle Galatasaray, mücadeleden 3 – 1 galip ayrılarak üç puanı hanesine yazdırdı.   

Her iki takımda yoğun trafik yüzünden stada geç ulaşınca karşılaşma 15 dakika tehirli başladı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, gözdesi olan Belhanda, Gomis ve Feghouli gibi isimlere ilk on birde yer vermemesi büyük sürpriz oldu. Fatih Terim, bu üç ismin yerine forvette Eren Derdiyok, forvet arkasında da Sinan ve Rodrigues’i ilk 11’de sahaya sürdü.

Galatasaray, Ankara deplasmanında üç puanın sahibi olsa da oynadığı vasat futbolla seyiricisine zevk vermedi. Şampiyonlar Ligi öncesinde sinyal veren bu vasat futbol, Galatasaray taraftarını şimdiden düşündürmeye başladı. Özellikle savunmada çok açık veren Galatasaray, kalesinde birçok tehlike yaşasa da rakibi bu gol fırsatlarından yararlanamadı.

Özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında etkili futboluyla göz dolduran Ankaragücü ise Süper Lig’in gelecek haftaları için umut verdi.    

Galatasaray Ankaragücü Süper Lig Eren Derdiyok Fatih Terim Kone