Galatasaray, 112,5 Milyon Tasarrufa Gidiyor

TAKİP ET

İçerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları atlatmak için harekete geçen sarı kırmızılı ekip, sezon sonunda 112,5 milyon TL tasarruf etmeyi planlıyor.

İçerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları atlatmak için harekete geçen sarı kırmızılı ekip, sezon sonunda 112,5 milyon TL tasarruf etmeyi planlıyor.

Süper Ligde 2018 – 2019 sezonu bittiğinde Galatasaray’da top koşturan 10 futbolcunun sözleşmesi sona erecek. Galatasaray’ın kiralık futbolcuları Ndiaye ve Onyekuru ile birlikte Eren Derdiyok, Ryan Donk, Selçuk İnan, Martin Linnes, Tarık Çamdal, İsmail Çipe, Muğdat Çelik ve Sinan Gümüş sezon sonunda sözleşmesi bitecek futbolcular arasında bulunuyor. Galatasaray, bu futbolcularla sözleşme imzalamadığı takdirde 14,5 milyon euro yani bugünkü değerle 112,5 TL tasarruf etmiş olacak.

Ndiaye ve Onyekuru için satın alma opsiyonu bulunmuyor. Ryan Donk ve Muğdat Çelik’in kontratları ise görev aldıkları maç sayısına göre uzayabilir. Galatasaray’ın yeniden sözleşme yapmayı düşündüğü futbolcular arasında sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Sinan Gümüş ve genç kaleci İsmail Çipe’de bulunuyor. Selçuk, Eren ve Linnes ile yeniden sözleşme imzalanıp imzalanmayacağına dair son sözü Teknik Direktör Fatih Terim söyleyecek. Sözleşme yenilenmemesine kesin gözüyle bakılan futbolcular arasında Tarık Çamdal’da bulunuyor.

Peki, sözleşmesi sezon sonunda bitecek futbolcular ne kadar maaş alıyor? İşte bu sorunun cevabı...

Selçuk İnan (2 Milyon 950 bin euro)

Badou Ndiaye (2 Milyon 750 euro)

Eren Derdiyok (2 Milyon euro)

Ryan Donk (1.9 Milyon euro)

Tarık Çamdal (1.6 Milyon euro)

Henry Onyekuru (1.4 Milyon euro)

Martin Linnes (950 Bin euro)

Sinan Gümüş (650 bin euro)

Muğdat Çelik (2 Milyon TL)

İsmail Çipe (72 bin TL)

           

             

Galatasaray tasarruf sözleşme