Fransa'da 4 Havalimanında Bomba İhbarı: Havalimanları Boşaltıldı

TAKİP ET

Fransa'da 4 havalimanında bomba ihbarı yapılmasının ardından havalimanlarının güvenlik amaçlı olarak boşaltıldığı bildirildi.

Fransız BFMTV tarafından yapılan haberde, Fransa'daki Nant, Bordo, Montpellier ve Lille kentlerinde bulunan havalimanlarına bomba ihbarı yapılmasından dolayı havalimanlarının güvenlik amaçlı olarak boşaltıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Montpellier Havalimanı'nda polis ekipleri tarafından güvenlik tedbiri alınırken, bomba imha ekipleri de havalimanında bomba arama çalışmalarını sürdürüyor. 

Lille Havalimanı'nda ise yerel saatle 10.30'da havalimanındaki 300 civarında yolcu tahliye edildi. Bu havalimanında yerel saatle 12.00 civarında faaliyetlere kademeli olarak yeniden başlandı. 

Fransa'da son günlerde havalimanı, okul, müze gibi toplu alanlara yönelik yapılan sahte bomba ihbarlarından sonra dün basına bir açıklama yapan Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, sahte bomba ihbarında bulunanları bularak cezalandıracaklarını ifade etti. 

Dün, 6 havalimanı için yapılan bomba ihbarlarından sonra havalimanları boşaltılarak arama yapılmış ve arama sonucunda ihbarların asılsız olduğu anlaşılmıştı. 

 

Fransa havalimanı bomba ihbarı