Formasyonu Olan Memurlara Öğretmenlik Müjdesi!

TAKİP ET

İhraç edilen öğretmenlerin yerinin doldurulması için formasyonu olan memurlara öğretmenlik yolunun açıldığı müjdesi verildi.

OHAL kapsamında geçtiğimiz gün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname'de 2 bin 219 öğretmen ihraç edildi. Geçtiğimiz KHK'lar ile ihraç edilen öğretmen sayısı ile birlikte, toplam ihraç 30 bin 382 oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, oluşan öğretmen açığını doldurmak için yeni ve farklı bir yöntem devreye soktu. Bakanlık, 3753 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın geçici 15. maddesini dayanak göstererek kurumlar arası naklen atama yoluyla öğretmen alımı yapacağını açıkladı. FORMASYONLU MEMURA MÜJDELİ HABER Milli Eğitim Bakanlığı, başvuran adaylar içerisinden 2014 sonrasında memuriyete atanan ve asaleti tastik olan memurlardan formasyonu olanları illerdeki durumu da değerlendirdikten sonra boş olan kadrolara atayacak. Adayların 2 Kasım'a kadar başvurabilecekleri ve başvuruların Valilik'lerde olacakları belirtildi. Adayların bu başvuruları ön başvuru olarak kabul edilecek ve gerekli kriterleri taşıyanlar sınavsız bir şekilde boş olan kadrolara yerleştirilecek. Aday olan memurların ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinden başvuru yapabilecekleri belirtildi. ARANAN ŞARTLAR

- Herhangi bir kamu kuruluşuna Temmuz 2014 ve daha sonraki bir tarihte atanmış ve halen görev yapıyor olmak.

- Başvurunun son günü başvuran kişinin devlet memurluğundaki adaylığının kaldırılmış olması gerekiyor.

- Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararlara uygun olacak.

- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği ve Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı sertifikasına sahip olmak.

- Yurt dışında eğitim alanların ya da pedagojik formasyon sertifikasını yabancı kuruluşlardan alanların denkliklerinin olması.

formasyonlu memurlara öğretmenlik gündem öğretmen atamaları