Fon Soruşturmasında 750 Milyon Liralık Varlığa El Konuldu

TAKİP ET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında MASAK koordinasyonuyla derinleştirilen finansal incelemeler sonucunda, fon hesapları, yönetici varlıkları ve İsviçre bağlantılı şüpheli transferler dahil olmak üzere yaklaşık 750 milyon liralık tutara el koyma ve dondurma tedbiri uygulandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında mali incelemeler derinleşti. MASAK ile koordineli sürdürülen çalışmalar kapsamında fon hesapları, şirket yöneticilerine ait varlıklar ve transfer edilmek istenen paralar dahil yaklaşık 750 milyon liralık tutar hakkında el koyma ve dondurma tedbirleri uygulandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, şüphelilerin ve bağlantılı şirketlerin finansal hareketleri mercek altına alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda farklı hesap ve varlıklara yönelik yeni tedbir kararları devreye alındı.

Fon Hesaplarındaki 387 Milyon Lira Donduruldu

Soruşturma kapsamında para ve mal varlıklarının üçüncü kişilere aktarılmasının ya da elden çıkarılmasının önüne geçilmesi amacıyla çeşitli finansal tedbirler uygulandı.

MASAK'ın tespitlerine göre fon hesaplarında bulunan 387 milyon 461 bin 359 liralık nakit varlık hakkında dondurma kararı verildi.

Bunun yanı sıra soruşturma kapsamında tutuklanan Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı M.Y.'ye ait 105 milyon liralık mal varlığına da el koyma tedbiri getirildi.

Transfer Edilmek İstenen 257 Milyon Liraya Müdahale

Mali incelemelerde dikkat çeken bir diğer işlem ise QNB Finansbank nezdinde tespit edildi. TERA Portföy üzerinden transfer edilmek istendiği belirlenen 257 milyon liralık tutara müdahale edilerek el konuldu.

Fon hesaplarında dondurulan para, şirket yöneticisine ait varlıklar ve transfer aşamasında durdurulan tutar birlikte değerlendirildiğinde, soruşturma kapsamında tedbir altına alınan varlıkların toplamı yaklaşık 750 milyon liraya ulaştı.

İsviçre'ye Yapılan Transferler Mercek Altında

Başsavcılık tarafından MASAK'tan talep edilen raporlarla, soruşturma kapsamında yer alan şirket yöneticileri ve bağlantılı kişilerin yurt dışındaki para hareketleri de incelendi.

Yapılan çalışmalarda iki fon yöneticisinin kişisel hesaplarından İsviçre'deki banka hesaplarına yüksek tutarlı para transferleri gerçekleştirdiği belirlendi.

Soruşturma kapsamında mali hareketlerin kaynağı, transferlerin bağlantıları ve varlıkların izlediği para trafiğine yönelik incelemelerin devam ettiği bildirildi.

Fon Soruşturması