Flaş! Suriye Ordusu Afrin'e Girmek İçin Hazırlık Yapıyor

TAKİP ET

Suriye Devlet Televizyonu tarafından bir açıklama yapıldı ve rejim güçlerinin Afrin'e girmek için hazırlık yaptığı belirtildi. İşte detaylar…

Suriye Devlet Televizyonu tarafından bir açıklama yapıldı ve rejim güçlerinin Afrin’e girmek için hazırlık yaptığı belirtildi. İşte detaylar…

Suriye Devlet Televizyonu tarafından flaş bir açıklama geldi ve Suriye Ordusu’nun Afrin’e girmek için hazırlık yaptığı belirtildi. Bu iddia ise uluslararası haber ajansı olan Reuters tarafından resmen doğrulandı.

AĞIR SİLAHLAR REJİM GÜÇLERİNE VERİLECEK

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonunda 70’den fazla nokta teröristlerden temizlenirken, terör örgütü PYD/ YPG ise daha fazla direnemeyeceğini anlayınca Esad rejimi ile pazarlık masasına oturdu ve anlaşma sağladı. Anlaşmaya göre ise YPG’nin elindeki ağır silahları rejim güçlerine teslim edeceği öğrenildi. Esad rejimine ait askerlerin ise bugün itibari ile bölgeye giriş yapacağı belirtilirken, bugün ve yarın 4 noktaya rejim güçlerine ait askerlerin konuşlanacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra hafta içinde ise rejim güçlerinin 52 kritik noktaya konuşlanacağı da belirtildi.

Esad rejiminin resmi haber ajansı olan SANA da tüm bu detayları doğruladı ve Suriye Ordusu’nun birkaç saat içerisinde Afrin’e girmeye başlayacağını duyurdu. Ayrıca bölgede “Halk güçleri” adı verilecek birlikler oluşturulacağı da duyuruldu. 

haberler TSK Afrin zeytin dalı Suriye Esad YPG reuters dünya haberleri