Flaş Haber! Zonguldak'ta Ekipler Harekete Geçti: 29 Mahalle ve 57 Köy Karantina Altına Alındı

TAKİP ET

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gelen bilgilere göre, 29 mahalle, 57 köy ve 3 belde de hayvanlardaki şap hastalığından dolayı alarma geçildi. Ekiplerin bölgeleri karantina altına aldığı öğrenildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gelen bilgilere göre, 29 mahalle, 57 köy ve 3 belde de hayvanlardaki şap hastalığından dolayı alarma geçildi. Ekiplerin bölgeleri karantina altına aldığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ekipler şap hastalığı nedeniyle alarma geçti. Ereğli Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin Kırmacı Mahallesi ve Hasankahyalar Köyü’nde toplamda 2 ayrı noktada şap hastalığı tespit ettiği ve tespit edilen hastalık sebebiyle toplamda 29 mahalle, 57 köy ve 2 belde karantina altına alındı. Ekiplerin karantina çalışmalarına başladığı öğrenildi.

HAYVANSAL ÜRÜNLERE YASAK KONULDU

Ekipler tarafından karantina çalışmalarının başlatıldığı bölgelerde hayvan giriş çıkışları, hayvan alımı-satımı, süt ürünlerinin bölgeden dışarı çıkarılması, sığır, manda, keçi ve koyunların mera ve otlak alanlara salınmasının yasaklandığı duyuruldu. Öte yandan ot, tırnak, saman, boynuz, hayvan gübresi, deri ve benzeri hayvanlara ait olan her şeyin yasaklandığı ve söz konusu bölgelerde hayvansal ürünlerin de toplanmasının yasaklandığı duyurusu yapıldı. Ekiplerin şap hastalığı ile ilgili çalışmalarının hızlı şekilde sürdürüldüğü  bilgisi de verildi. 

 

zonguldak ereğli flaş haber şap hastalığı karantina ekipler 29 mahalle 57 köy 2 belde hayvansal ürünler hayvan hastalığı