Flaş Haber! Mecliste Yemin Töreni Yapıldığı Sırada 2 Milletvekili CHP'den İstifa Ederek O Partiye Geçti

TAKİP ET

Mecliste Milletvekillerinin yemin töreni devam ederken Millet İttifakı'na katılan ve CHP listelerinden Milletvekili seçilen Saadet Partili 2 Milletvekilinin yemin töreninden hemen önce CHP'den istifa ettiği öğrenildi.

Mecliste Milletvekillerinin yemin töreni devam ederken Millet İttifakı’na katılan ve CHP listelerinden Milletvekili seçilen Saadet Partili 2 Milletvekilinin yemin töreninden hemen önce CHP’den istifa ettiği öğrenildi. 

24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti ve MHP ‘Cumhur İttifakı’ kurarken CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’de ‘Millet İttifakı’ kurmuştu. Bu ittifak kapsamında Demokrat Parti adaylarının İYİ Parti listelerinden aday gösterildiği v Saadet Partisi’nden 6 adayın da CHP listelerinden seçime katıldığı belirtilmişti. Mecliste bugün gerçekleştirilmeye başlanan yemin törenleri öncesinde CHP’den 2 vekilin istifa ettiği öğrenildi.

YEMİN TÖRENİ ÖNCESİNDE İSTİFA ETTİLER

Alınan bilgilere göre, Saadet Partinin adaylarından sadece Cihangir İslam ve Abdulkadir Karaduman’ın Milletvekili seçildiği ve bu 2 ismin yemin töreninden hemen önce Meclis Başkanlığı'na başvurarak CHP’den istifa ettikleri öğrenildi.

CHP’NİN VEKİL SAYISI 244’E DÜŞTÜ

Yemin töreni öncesinde CHP’den istifa eden Cihangir İslam ve Abdulkadir Karaduman’ın verdikleri bu karar sonrasında meclis kayıtlarına Saadet Partisi Milletvekili olarak geçtikleri öğrenildi. Bu durumda CHP’nin 146 olan Milletvekili sayısı 144’e düştü. 

 

Meclis CHP İYİ Parti İstifa Yemin Töreni Milletvekilleri Cihangir İslam Abdulkadir Karaduman