Flaş Haber! Kılıçdaroğlu Açıkladı: Millet İttifakı İptal Mi Edildi?

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AYM'ye gitme sebeplerini açıklayarak, Millet İttifakı'nın dağıldığı iddialarına da son noktayı koydu. 'Biz ittifakın iptali için AYM'ye gitmedik, sandığın taşınması için AYM'ye gittik.' diyen Klıçdaroğlu, 'İttifakın iptali söz konusu değil.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AYM’ye gitme sebeplerini açıklayarak, Millet İttifakı’nın dağıldığı iddialarına da son noktayı koydu. ‘Biz ittifakın iptali için AYM’ye gitmedik, sandığın taşınması için AYM’ye gittik.’ diyen Klıçdaroğlu, ‘İttifakın iptali söz konusu değil.’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk’e önemli açıklamalarda bulundu. AYM’ye gitme sebeplerinin Millet İttifakının iptali için değil, sandıkların taşınması için olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘İttifakın iptali söz konusu değil.’ dedi.

‘SANDIKLARIN TAŞINMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUK’

Millet İttifakı’nın dağıldığına dair ortaya çıkan iddialara yanıt veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin AYM’ye başvurusu hakkında konuştu. Habertürk’te Ömer Topsakal’a konuşan Kılıçdaroğlu, ‘İttifakın iptali söz konusu değil. Anayasaya aykırı maddeler iptal edilmedi. Bunlar seçimin iptaline neden olacak şeyler değil.’ dedi. CHP’nin AYM’ye ittifakın iptali için değil sandıkların taşınması için başvuruda bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu konu hakkında da son noktayı koymuş oldu.

‘YSK GEREKLİ DÜZENLEMEYİ YAPACAK’

Öte yandan AK Partili Mustafa Şentop daha önce katıldığı bir programda, AYM kararının seçimi etkilemeyeceğini ve YSK’nın konuyla ilgili gerekli olan düzenlemeyi yapacağını belirtmişti.

 

Son dakika CHP SP İYİ Parti Millet İttifakı İptal mi edildi AYM Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran Seçim YSK