Flaş Haber! Esad'ın Obama'ya Yolladığı Gizli Mektup Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İsrail ile barış görüşmeleri yapmak isteyen Beşşar Esad'ın eski ABD Başkanı Barack Obama'ya gizli mektup gönderdiği ortaya çıktı.

İsrail ile barış görüşmeleri yapmak isteyen Beşşar Esad’ın eski ABD Başkanı Barack Obama’ya gizli mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Beşşar Esad’ın İsrail ile barış görüşmeleri yapmak için ABD’nin eski başkanı Barack Obama’ya gizli bir mektup gönderdiği ortaya çıktı. Bu mektup, eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin anılarını kaleme aldığı ‘Her gün Ekstradır’ adlı kitapta yer aldı. Kitapta, 2010 yılında Beşşar Esad’ın İsrail ile barış görüşmelerine aracılık etmesi için gizli bir mektup göndererek yardım istediği belirtildi.

İSRAİL BAŞBAKANI MEKTUBA ŞAŞIRMIŞ

Esad’ın mektubunu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de paylaştığı aktarılırken Netanyahu’nun gönderilen mektup karşısında şaşırdığı belirtildi. Aynı kitapta Esad’ın gönderdiği mektup sonrasında 2011 yılının ilk aylarına kadar ABD’nin ara buluculuğuyla İsrail ile Suriye rejimi yetkilileri arasında müzakereler yapıldığı fakat bu müzakerelerde ilerleme kaydedilmediği aktarıldı. 

‘DÜNYAYA KOLAYCA YALAN SÖYLEYEBİLİR’

Öte yandan Kerry kitabında, Esad rejiminin Suriye’de yaptığı insanlık dışı katliamlara da değinirken Esad için ‘Dört metre uzağınızda otururken yüzünüze karşı yalan söyleyebilen bir adam kendi halkını ölüme gönderdikten sonra dünyaya da kolayca yalan söyleyebilir.’ dedi. 

 

Dünya haberleri Obama Esad Mektup İsrail Netenyahu Suriye ABD John Kerry