Flaş Flaş! Türkiye'den İsrail Hamlesi: Dışişlerine Çağırılan İsrail'in Ankara Büyükelçisi'nin Ülkesine Dönmesi İstendi

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığı'na çağırılan İsrail'in Ankara Büyükelçisi'nin bir süre ülkesine dönmesinin istendiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı’na çağırılan İsrail’in Ankara Büyükelçisi’nin bir süre ülkesine dönmesinin istendiği öğrenildi. 

Dışişleri Bakanlığı son yaptığı açıklamada, İsrail Büyükelçisinin davetle bakanlığa çağırıldığını aynı zamanda da istişareler için Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisinin de Türkiye'ye çağırıldığını aktardı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında İsrail'in Ankara büyükelçisinin bir süre ülkesine dönmesinin istendiği belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞUOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı son açıklamalarda, ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdiği görüldü. Çavuşoğlu, 'Elçilik kararı yok hükmündedir.' derken Dışişleri'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Gazze'de yaşanan ve 37 Filistinlinin hayatını kaybeden olaylar nedeniyle 'İsrail'in katliamını kınıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

BÜYÜKELÇİ ÜLKESİNİN KATLİAMINI SAVUNDU

İsrail'in katliamını savunan İsrail Ankara Büyükelçisi Eitan Na'eh, her ülkenin böyle bir olaya aynı tepkiyi vereceğini iddia etti. Silahsız olarak gösteri düzenleyen Filistinlileri suçlayan Ne'ah, Filistinliler için 'Katil' tanımlaması yaparak nefret dolu cümleler kullandı. Ülkesini savunmaya devam eden Ne'ah'ın, 'Katil isyancıların İsrail topraklarına girmesine izin vermeyeceğiz.' şeklinde konuştuğu öğrenildi.

TÜRKİYE 3 GÜNLÜK YAS İLAN ETTİ

İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı müdahalelerine en büyük tepki Türkiye'den geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk siyasetçilerin büyük bir tepki gösterdiği bu olayın ardından Türkiye 3 günlük ulusal yas ilan etti. Yas ilanını Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıkladı. Türkiye'nin her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu vurgulayan Bozdağ, İsrail'in Gazze'de yaptığı bu vahşettr ABD'nin de büyük bir payı olduğunu belirtti. 

Son dakika İsrail büyükrlçis Türkiye Tel Aviv Dışişleri Tepki