Flaş Flaş! Sinyal Verildi: Zorunlu Askerlik Kalkıyor Mu?

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın yaptığı son açıklamasında zorunlu askerliğin kalkması ile ilgili sinyallerin verildiği görüldü. Turan, 'Şu anki askerlik kanunu bugünün taleplerini karşılamıyor. Öyle bir formül oluşturalım ki, hem askerimizin talebi karşılansın hem de üniversite okuyan, iş sahibi olan kardeşlerimize mani olmadan bu işi yapalım.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın yaptığı son açıklamasında zorunlu askerliğin kalkması ile ilgili sinyallerin verildiği görüldü. Turan, ‘Şu anki askerlik kanunu bugünün taleplerini karşılamıyor. Öyle bir formül oluşturalım ki, hem askerimizin talebi karşılansın hem de üniversite okuyan, iş sahibi olan kardeşlerimize mani olmadan bu işi yapalım.’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili olan Bülent Turan yaptığı son açıklamasında askerlik için yeni bir formül getirilmesi gerektiğini belirterek zorunlu askerliğin kaldırılmasına dair sinyaller verdi. Şu an ki askerlik kanununun bugünün taleplerini karşılamadığını söyleyen Turan, yeni oluşturulacak formülde hem askerlere hem de üniversite okuyan, iş sahibi olan kişilere mani olunmaması gerektiğini belirtti. 

ASKERLİKLE İLGİLİ FARKLI KONSEPT VURGUSU

Zorunlu askerlik ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Turan, ‘Ülkemizin Batı'sında ve Güney'inde problem var. Bu temel bilgiyi ve eğitimi almak bizim insanımızın da faydasına. Askerle milletin arasındaki bağı koparmamak lazım. Askerle millet arasındaki bağ, zorunlu askerlik de olur. Öyle bir formül oluşturalım ki, hem askerimizin talebi karşılansın hem de üniversite okuyan, iş sahibi olan kardeşlerimize mani olmadan bu işi yapalım. Bunun değişik formülleri var.’ dedi.

 

AK Parti Bülent Turan Zorunlu askerlik Profesyonel ordu Bedelli askerlik Kanun