Flaş Flaş! Milli Savunma Bakanlığından Kritik Münbiç Açıklaması: ABD'li Grup Türkiye'ye İntikal Etti

TAKİP ET

Münbiç'le ilgili Milli Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamada, Münbiç'te başlayacak olan müşterek devriyeye yönelik ortak eğitimlerin başladığı ve ABD Silahlı Kuvvetleri'nden eğitime katılacak olan ilk grup personelin bugün Türkiye'ye intikal ettiği aktarıldı.

Münbiç’le ilgili Milli Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamada, Münbiç’te başlayacak olan müşterek devriyeye yönelik ortak eğitimlerin başladığı ve ABD Silahlı Kuvvetleri’nden eğitime katılacak olan ilk grup personelin bugün Türkiye’ye intikal ettiği aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı son yaptığı açıklamada Münbiç’le ilgili kritik noktalara değindi. Münbiç’te icra edilecek ortak devriyelerle ilgili bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu devriyeler için ABD ordusundan ilk grubun Türkiye’ye intikal ettiği belirtildi.

‘İLK GRUP TÜRKİYE’YE İNTİKAL ETMİŞTİR’

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan önemli açıklamada, ‘Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca önümüzdeki dönemde Münbiç'te icra edilecek müşterek devriye faaliyetlerine yönelik ortak eğitimlerin başlaması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bu eğitimlerin tamamlanmasını müteakip, ortak devriye faaliyetleri başlayacaktır. Bu kapsamda, ABD Silahlı Kuvvetlerinden eğitime katılacak ilk grup personel 2 Ekim 2018 tarihinde Türkiye'ye intikal etmiştir.’ ifadelerine yer verildi.

 

Son dakika Mili Savunma Bakanlığı ABD Münbiç Türkiye devriye açıklama Hulusi Akar asker