Flaş Flaş! Meteoroloji'den 17 İl İçin Çok Kritik Uyarı: O Saatte Gök Delinecek

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada, An kara ve İzmir başta olmak üzere bugün tam 17 şehirde kuvvetli ve gök gürültülü yağış beklendiği aktarıldı. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamada, An kara ve İzmir başta olmak üzere bugün tam 17 şehirde kuvvetli ve gök gürültülü yağış beklendiği aktarıldı. İşte detaylar…

Meteoroloji, bugün için Ankara ve İzmir başta olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Öğle saatlerinden sonra etkisini göstermeye başlayacak olan yağışın akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ İÇİN UYARI

Yapılan uyarılarda, İzmir'in iç kesimleri başta olmak üzere tüm il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiği aktarıldı. 

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALARI İÇİN UYARILDI

Öte yandan İzmir ile beraber Aydın geneli, Balıkesir'in merkezi ve güneyi, Bursa merkez ve güneyi, Manisa ve Uşak'ın geneli, ile Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırkkale ve Kütahya genelinde de kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Meteoroloji'den gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarılarının ardından vatandaşlara da uyarılar art arda geldi. Vatandaşlar, yağışların getirebileceği ani sel ve su baskınları, yerel dolu yağış, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olmaları yönünde uyarıldı. 

İSTANBUL İÇİN DE KRİTİK UYARI GELDİ

Diğer yandan meteorolojik tahminlere göre, İstanbul için de bir uyarı geldi ve İstanbul'un güney ve doğu ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın akşam saatlerine kadar etkili olacağı aktarıldı. Akşam saatlerinde etkisini azaltacağı belirtilen yağışların gece saatlerinde yeniden etkisini arttırması bekleniyor.

Meteoroloji Sağanak yağış Uyarı 17 İl 6 Mayıs 2018 hava durumu