Flaş Flaş! İran Medyasından Çok Konuşulacak İddia: Prens Selman Öldürüldü

TAKİP ET

İran gazetesinden yapılan iddiaya göre, yaklaşık 27 gündür ortada görülmeyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın öldürülmüş olabileceği belirtildi. İşte detaylar…

İran gazetesinden yapılan iddiaya göre, yaklaşık 27 gündür ortada görülmeyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın öldürülmüş olabileceği belirtildi. İşte detaylar…

İran basınına yansıyan haberlerde, yaklaşık 27 gündür ortada olmayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın öldürülmüş olabileceği iddialarına yer verildi. Daha önce 21 Nisan’da kraliyet sarayı yakınlarında duyulan ve darbe söylentilerine neden olan silah sesleri sonrasında ortaya çıkan bu iddia gündeme bomba gibi düştü. 

PRENS SELMAN ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

İran gazetesi olan Kayhan’a göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi olan Muhammed bin Selman’ın Riyad’daki Kraliyet sarayı yakınlarında silah seslerinin duyulduğu gecede 2 kurşunla vurulduğu ve ölmüş olabileceği iddia edildi. 

27 GÜNDÜR ORTADA GÖRÜNMÜYOR

Arap ülkesinin üst düzey yetkililerine gönderilen istihbarat raporlarına dayanarak bu iddianın ortaya atıldığı belirtilirken bu iddianın, 21 Nisan’dan beri Prens Selman’ın ortalarda olmadığı ve tek kare bile fotoğrafının yayınlanmadığı aktarıldı. Ayrıca Nisan sonunda gerçekleştirilen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun ziyareti sırasında bile Prens Selman’ın kameralara yansımadığını belirtti.

KRAL SELMAN OLAY GECESİ ASKERİ TESİSE ALINMIŞTI

21 Nisan tarihinde Suudi Arabistan’ın Riyad’da yer alan kraliyet sarayı yakınlarında silah sesleri duyulduğu dünya gündemine bomba gibi düşmüş ve Suudi Arabistan’da darbe olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Olayın izinsiz olarak uçan bir insansız hava aracının vurulduğu silah seslerinin de bu yüzden duyulduğu belirtilmişti. Olayın yaşandığı gece Suudi Arabistan Kralı Selman’ın saraydan ayrılarak yakınlarda yer alan bir askeri tesise alındığı aktarılmıştı. 

 

Son dakika Prens Selman Selman öldü mü Suudi Arabistan Arap ülkesi İran medyası