Flaş Flaş! İlker Başbuğ O Partiden Aday Mı Oluyor, Listede Kimlerin İsimleri Var?

TAKİP ET

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde İYİ Parti'nin YSK'ya teslim edeceği listede sürpriz isimlerin yer aldığı öğrenildi. Sürpriz isimler arasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğu da iddia edildi.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde İYİ Parti’nin YSK’ya teslim edeceği listede sürpriz isimlerin yer aldığı öğrenildi. Sürpriz isimler arasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğu da iddia edildi. 

24 Haziran seçimlerine adım adım yaklaşılırken İYİ Parti’nin YSK’ya sunacağı listede oldukça sürpriz isimler yer aldığı öğrenildi. BU isimler arasında, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in özel doktoru olan Aylin Cesur, Şengül Hablemitoğlu, Alperen Ocakları eski genel başkanı Yavuz Ağıralioğlu, MHP eski milletvekili Uygar Suphi Aktan, Adnan İslamoğlulları ve Lütfü Şahsuvaroğlu’nun yer adığı belirtildi.

MİLLETVEKİLLİĞİ LİSTESİNDE SÜRPRİZ İSİMLER

Öte yandan İYİ Parti’nin seçimlerden önce YSK2ya sunacağı listede yer alan sürpriz isimlerden birinin de İzmir’in tanınmış ülkücü sanayicilerinden olan Ali Çelik olduğu öğrenildi. Tüm bunlar iddialar üzerinde değerlendirilirken kamuoyunun takip ettiği müracaatlardan ayrı olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çantasında 30 kişilik sürpriz bir liste olduğu iddia edildi. Genel Başkan kontenjanından milletvekili yazılacak isimlerden birinin de eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğu öne sürüldü. Henüz YSK’ya sunulacak olan liste netlik kazanmazken eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un listede yer alması oldukça şaşkınlık yarattı. İYİ Parti’nin 24 Haziran öncesi YSK’ya sunacağı listede adaylar net olarak belirlenecek ve seçime giren isimler kamuoyuna sunulacak.

 

İlker Başbuğ İYİ Parti sEÇİM Aday Liste Milletvekili Meral Akşener