Flaş Flaş! Gazze'de İnsanlar Katledilirken ABD Kudüs Büyükelçiliğini Törenle Açtı

TAKİP ET

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği resmen açıldı. Açılış sonrasında İsrailliler kutlama yaparken Filistinlilerin protestolarına devam ettiği öğrenildi. Olayın ardından Arap Birliği'nin büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasıyla ilgili olağanüstü toplanma kararı aldığı öğrenildi.

ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği resmen açıldı. Açılış sonrasında İsrailliler kutlama yaparken Filistinlilerin protestolarına devam ettiği öğrenildi. Olayın ardından Arap Birliği’nin büyükelçiliğin Kudüs’e taşınmasıyla ilgili olağanüstü toplanma kararı aldığı öğrenildi.

ABD bugün Kudüs Büyükelçiliği için bir açılış töreni düzenledi. Söz konusu tören öncesinde Gazze’de protestoların başladığı belirtilirken İsrail polisinin protestoculara müdahalesi sonrasında ortaya çıkan bilançonun ağır olduğu aktarılmıştı. 

DONALD TRUMP AÇILIŞA KATILMADI

Türkiye saati ile 16.00’dagerçekleştirilen açılış töreninde ABD Başkanı Donald Trump’ın yer almadığı görüldü. Açılışa katılmayan Trump’ın davetlilere telekonferansla hitap ettiği öğrenildi. Öte yandan Trump’ın kızı İvanka, damadı ve danışmanı Jared Kushner ile Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in törende hazır bulunduğu görüldü.

İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU’DAN TRUMP’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Tören öncesinde Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Donald Trump’a övgüler yağdırarak elçiliği Kudüs’e taşımasının doğru ve cesur bir karar olduğunu belirtti.

ARAP BİRLİĞİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

Saat 16.00’da resmi olarak açılan ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği sonrasında Gazze’de protestoların devam ettiği öğrenildi. Törenin ardından Arap Birliği’nin ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınmasıyla ilgili değerlendirmeler için 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü olağanüstü toplanma kararı aldığı öğrenildi. Donald Trump’ın ilk olarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması bunun ardından da büyükelçiliği Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı alması dünya genelinde büyük tepkilere yol açmıştı. 

 

Dünya haberleri ABD Kudüs Başkent İsrail Büyükelçilik Açılış Filistin Gazze Netanyahu