Fırsatçılar İş Başında! Bu Seferde Deterjan Fiyatlarını Yükselttiler

TAKİP ET

Fırsatçılar, dur durak bilmiyor. Bu seferde deterjan fiyatlarını yükselttiler. 25 – 30 TL bandında piyasaya arz edilen 4,5 kiloluk Ariel Matik Dağ Esintisi'nin piyasa fiyatı 53 liraya kadar yükseldi.

Fırsatçılar, dur durak bilmiyor. Bu seferde deterjan fiyatlarını yükselttiler. 25 – 30 TL bandında piyasaya arz edilen 4,5 kiloluk çamaşır deterjanının piyasa fiyatı 53 liraya kadar yükseldi.  

Dövizdeki dalgalanmayı fırsata çevirenler, etiketleri değiştirmeye bir türlü doymuyor. Fırsatçılar, ne enflasyonla topyekün mücadeleye ne de dövizdeki gerilemeye aldırış ediyor. Marketlerde cezai işlem uygulanan fırsatçıların, yeni mekanı ise internet ortamı oldu. Piyasada satılan 4,5 kiloluk toz deterjanın fiyatı 30 TL’ye kadar yükselmişti. Bir internet sitesindeki satıcı ise sattığı 4,5 kiloluk toz deterjana 53,20 TL fiyat koyunca fırsatçılıkta sınır olmadığının ispatı oldu. Tüketiciler ise ‘Bu kadar da olmaz.’ yorumuyla tepki gösterdi.  

Tereyağı Rekor Kırdı

Dövizdeki dalgalanmayla birlikte en fazla zamlanan ürünler arasında süt ürünlerinin olması gözden kaçmadı. Yurt dışından hiçbir hammaddeye gereksinim duymadan üretilen süt ürünlerinin fiyatının dövizdeki dalgalanma bahane edilerek 2 – 3 katına kadar çıkması fırsatçılığı gözler önüne serdi. Kısa bir süre önce fiyatı 25 – 30 TL aralığında olan tereyağı ise zam rekoru kırdı. 

Bebek Zafiyetini Kullandılar

Anne ve babalar, bebekleri için en iyi ürünü almaya gayret ederler. Bazı markalar ise bunu çok iyi bildiğinden dolayı fırsata çevirmede gecikmediler. Organik amblemiyle piyasada satışa sunulan mama bezleri ise en fazla zamlanan ürünler arasında yer aldı. 3’lü mama bezinin fiyatı 359,90 TL’yi buldu.

tereyağı süt ürünleri bebek ürünleri döviz zam deterjan