Fikret Orman'ın Tahtı Sallanıyor

TAKİP ET

Beşiktaş son dönemde büyük sıkıntılar yaşıyor. İdari, ekonomik ve sportif olarak büyük bir çöküş yaşayan Beşiktaş, Süper Lig'de üst üste elde ettiği şampiyonluklara, Şmpiyonlar Ligi'ndeki başarılara özlem duyuyor.

Beşiktaş son dönemde büyük sıkıntılar yaşıyor. İdari, ekonomik ve sportif olarak büyük bir çöküş yaşayan Beşiktaş, Süper Lig’de üst üste elde ettiği şampiyonluklara, Şmpiyonlar Ligi’ndeki başarılara özlem duyuyor. Çöküş döneminde olan Beşiktaş’ta sular durulmuyor. Önümüzdeki günler önemli gelişmelere gebe duruyor.

Yıldırım Demirören 25 Mart 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçildikten sonra Beşiktaş Kulübü başkanlığına seçilen Fikret Orman, 2019 yılına kadar olan süreçte yapılan 3 kongrede de güven tazelemeyi başardı. Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan son kongrede de 1971 delegenin 1911’inin oyunu almayı başaran Orman, 4. kez Beşiktaş Kulübü başkanlığına seçildi. Ancak son dönemde özellikle sportif alanda yaşanan çöküş Fikret Orman’ın tahtını sallıyor.

31 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan seçimli kongrede Beşiktaş Kulübünün duayen isimleri başkanın değişmesi için harekete geçti. Kulübün duayen isimleri, icraatları ve açıklamalarıyla Beşiktaş camiasına büyük zarar veren Fikret Orman’ın misyonunu tamamladığını düşünüyor. Beşiktaş Kulübünde köklü bir değişimin yapılması yönünde tavır koyan Rahmi Koç, Hacı Sabancı ve Yüksek Divan Kurulunun önemli isimlerinin, kongre üyelerinin önemli bir kısmınında desteğini aldığı iddia ediliyor.

Fikret Orman’ın yerine Beşiktaş Kulübü başkanlığına Ahmet Nur Çebi düşünülüyor. Çebi, Fikret Orman yönetiminde aralıksız ikinci başkanlık görevinde bulundu. Ahmet Nur Çebi’nin, Mayıs 2019’da yapılacak kongrede aday olmasına yönelik ikna çalışmaları yürütülüyor. Çebi’nin başkanlık teklifine soğuk bakmadığı gelen bilgiler arasında. Çebi, son dönemde Orman’ın yönetiminde kendisine yer bulamadı.

Beşiktaş Fikret Orman Ahmet Nur Çebi kongre