FETÖ'ye Dev Operasyon! O 5 İlde 600 Polis Harekete Geçti: Gaybubet Operasyonu Nedir?

TAKİP ET

Balıkesir merkezli olarak 5 ilde başlatılan ve 600 polisin katıldığı belirtilen FETÖ gaybubet evlerine yönelik operasyon için düğmeye basıldı.

Balıkesir merkezli olarak 5 ilde başlatılan ve 600 polisin katıldığı belirtilen FETÖ gaybubet evlerine yönelik operasyon için düğmeye basıldı. 

Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik olarak devam eden soruşturma kapsamında Balıkesir merkezli 5 ilde FETÖ’nün gaybubet evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Alınan bilgilere göre, 600 polisle düzenlenen operasyonda tespit edilen 63 adrese girildiği belirtildi.

GAYBUBET EVLERİNE OPERASYON DÜZENLENDİ?

Balıkesir merkezli 5 ilde 600 polisle beraber düzenlenen gaybubet operasyonunda, örgüte üye olan şahısların gaybubet evi olarak nitelendirdikleri hücre evlerinde kaldıkları tespit edildi ve tespit edilen 63 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen FETÖ üyelerinin gizli mütevelli heyeti toplantısı yapacağı bilgileri üzerine emniyet ekipleri harekete geçti. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili sorulturma başlatıldığı öğrenilirken FETÖ terör örgütü yönetiminin verdiği talimatlar doğrultusunda haklarında henüz adli işlem yapılmamış olan ve deşifrw olmayan şüphelilerin Türkiye genelinde yer değiştirdikleri tespiti yapıldı.

ÖRGÜT ADINA TOPLANTI DÜZENLEYEREK PARA TOPLUYORLAR

Haklarında soruşturma başlatılan bu şüphelilerin zaman zaman öğrenci evlerini, tutuklu, hükümlü ve firari aileleriziyaret ettikleri ve çok sık şekilde harcama yaptıkları belirlendi. Örgüt mensuplarına maddi yardımlarda bulundukları da belirlenen bu şüphelilerin söz konusu adreslerde zaman zaman örgütsel toplantılar yaptıkları ve örgüt adına para topladıkları da tespit edildi. 

BELİRLENEN 600 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Toplanan tüm bilgiler üzerine Balıkesir merkezli olmak üzere İzmir, Denizli, Manisa ve Uşak'ta 600 polisle belirlenen 63 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği öğrenildi. Belirlenen bu 63 adres içerisinde 24 gaybubet evi, 14 öğrenci evi ve 5 güvenli evin yer aldığı belirtildi. 

Son dakika FETÖ Gaybubet operasyonu Balıkesir 5 İlde operasyon 600 Polis Gaybubet operasyonu nedir Hücre evi Fethullah Gülen