FETÖ'cü Enes Kanter'e Kırmızı Bülten Şoku! Örgüt Üyeliğinden Yakalama Kararı Çıkarıldı!

TAKİP ET

Fettullah Gülen'i 'Manevi baba' olarak kabul ettiğinin açıklamasını yapan ve FETÖ ile bağlantısı ortaya çıkan NBA oyuncusu Enes Kanter için kırmızı bülten istendi. İddialara göre Enes Kanter hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Fettullah Gülen’i ‘Manevi baba’ olarak kabul ettiğinin açıklamasını yapan ve FETÖ ile bağlantısı ortaya çıkan NBA oyuncusu Enes Kanter için kırmızı bülten istendi. İddialara göre Enes Kanter hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan soruşturma yürütüldüğü belirtildi. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile bağlantısı ortaya çıkan ve Fettullah Gülen ile ilgili açıklamaları ile büyük gündem olan NBA oyuncusu Enes Kanter için yeni bir talepte bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinasyonunda savcı Can Tuncay tarafından yürütülmekte olan soruşturmada Enes Kanter hakkında tutuklamaya yönelik olarak yakalama kararı çıkarılması talebinde bulunuldu. Savcılığın bu talebi hakimlik tarafından da kabul edildi.

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında NBA oyuncusu Enes Kanter’in kriptolu mesajlaşma programı ByLock kullanıcısı olduğu 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından öne sürüldü. Kanter’in sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar da soruşturma kapsamına girdi. Enes Kanter’in görüldüğü yerde gözaltına alınarak yakalanma kararı verildi. 

INTERPOLE BAŞVURU

İddialara göre hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Enes Kanter için savcılığın Interpol’den kırmızı bültenle arama kararı çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduğu belirtildi. Enes Kanter için ortaya atılan bir iddiada ise, itirafçı olan bir öğretmenin Fettullah Gülen Cemaati’nin NBA oyuncusu Enes Kanter için NBA-All Star’da seçilmesi için örgüt mensuplarına sosyla medya hesaplarından kampanya başlattıkları ve birçok talimatta bulunduklarını söyledi. 

 

enes kantere kırmızı bülten şoku fetöcü enes kanter tutuklama kararı ile aranıyor NBA enes kanter enes kanter için ınterpole başvuruldu enes kanter