FETÖ'cü Akın İpek'in Telefon Görüşmeleri Ortaya Çıktı

TAKİP ET

FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken bu süreç içerisinde firar terör örgütü üyesi Akın İpek'in cep telefonu kayıtları deşifre edildi.

FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken bu süreç içerisinde firar terör örgütü üyesi Akın İpek'in cep telefonu kayıtları deşifre edildi. 

FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar ve açılan soruşturmalar devam ediyor. Bunun ardından çatı davası devam ederken firari sanık holding sahibi Akın İpek'in telefon kayıtları savcılık tarafından incelendi. Pek çok görüşme deşifre edildi. 

Yapılan incelemelerin ardından Yaşar İpek'in sözde yargıtay imamı olarak ifade edilen Kuseyri isimli kişi ile telefonda sık sık görüştüğü öğrenildi. Bu görüşmelerin ise 24 kez gerçekleştiği öğrenildi. Ayrıca diğer fetöcü sanıklarla birlikte pek çok kez telefonda görüştüğü öğrenildi. 

TELEFON KAYITLARI İNCELENDİ

Dava dosyasında gerçekleştirilen telefon görüşmelerinin önemli nitelikte olabileceği ifade edilmişti. Bunun ardından hala firari konumda bulunan Yaşar İpek'in bulunması için soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Yapılan incelemeler sonrasında 17 25 Aralık süreci içerisinde de Ankara Emniyet Müdürü firarı Kadir Ay ile 23 kez telefonda görüşme yaptığı öğrenildi. Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Cihangir Çelik ile 6 kez telefon görüşmesi gerçekleştirmiş. Firari sanıklar arasında yer alan eski milli futbolcu Hakan Şükür'ün de telefon kayıtlarında geçtiği ve görüşmenin 28 kez gerçekleştiği öğrenildi. Darbe girişimi sonrasında ünlü iş adamının İngiltere'ye kaçtığı öğrenilmişti. Ancak iadesi konusunda herhangi bir sonuç alınamamıştı 

akın ipek fetö telefon görüşmeleri