FETÖ Soruşturmasında Arda Turan Ve Okan Buruk Hakkında Takipsizlik Kararı!

TAKİP ET

FETÖ'nün futbol yapılanmasına Ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında başakşehirli futbolcu Arda Turan ve Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk hakkında takipsizlik kararı verildi.

Savcılık tarafından verilen takipsizlik kararında Turan ve buruk hakkındaki 'FETÖ üyesi' suçlamasının soyut olduğu belirtildi. Savcılıkta ifade veren bir gizli Tanık Galatasaray futbol takımındaki bazı futbolcuların 1997-1998 yıllarında Fethullah Gülen tarafından düzenlenen Özel sohbetlere katıldığının iddia edildiğinin belirtildiği kararda Arda Turan'ın O tarihte 10 yaşında olduğu ve Galatasaray takımına dahil bulunmadığı dikkat çekildi.
İzmir Cumhuriyet başsavcılığında ifade veren Kod Adı zaman olan bir gizli Tanık ifadesinde Galatasaray futbol takımında bulunan bazı futbolcuların 1997-98 yıllarında fetö lideri Fethullah Gülen'in Özel sohbetlerine katıldığını iddia etmişti. Gizli Tanığın iddialarının ardından Okan Buruk ve Arda Turan hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma takipsizlik kararı ile sona erdi. Cumhuriyet Baş Savcılığı takipsizlik kararında Okan Buruk ve Arda Turan hakkındaki Feto terör örgütü üyeliği suçlamasının soyut olduğu belirtildi.

son dakika arda turan okan buruk