FETÖ Sanığı Metin Topuz Hakkında Son Dakika Gelişmesi!

TAKİP ET

FETÖ'cülerle bağlantılı olduğu iddiasıyla yargılanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Fethullahçı terör örgütü ile iltisaklı eski polis müdürleri ve askerlerinin yanı sıra firari eski Savcı Zekeriya Öz ile irtibatını tespit edilmesinin ardından tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un oy çokluğu ile tutukluluk halinin devamına karar verildi.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Topuz'un tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.
Topuz'un babasının ve oğlunun da Konsoloslukta çalıştığını ifade eden Metin Topuz'un avukatı Selman Alibaş, "Metin Topuz 1992'de DEA birimine  katılmıştır. Bunda FETÖ bağlantısı aranıyorsa böyle bir şey yoktur." dedi. Avukat Alibaş, müvekkili hakkındaki bütün suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti taleplerini ardından gerçekleştirdiği müzakere sonucu kararını açıkladı ve oy çokluğuyla Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 15 Mayıs tarihine ertelendi.

son dakika FETÖ Sanığı Metin Topuz son dakika haberi flaş gelişme