FETÖ Elebaşı Gülen'in Cinsel İstismar Sanığı Yeğenleri İçin İade Talebi

TAKİP ET

Erzurum'da 15 yaşındaki S.K.'ya cinsel istismarda bulundukları iddiası ile FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yerleri Ammar ve Selahaddin Gülen'in de aralarında bulunduğu 12 Sanığın yargılanması sürüyor.

Erzurum'da 15 yaşındaki S.K.’ya cinsel istismarda bulundukları iddiası ile FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yerleri Ammar ve Selahaddin Gülen'in de aralarında bulunduğu 12 Sanığın yargılanması sürüyor.

Selahaddin Gülen ve Ammar Gülen soruşturma kapsamında Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkileri Genel Müdürlüğü Suçluların İadesi ve Hükümlü Nakli Bürosu tarafından ABD’den istendi.  Ancak yetkili makamların başvuru Sahibine ABD'nin yetkili makamları tarafından henüz yanıt verilmezken Gülen Kardeşler Kırmızı bültenle aranıyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ
29 Ekim 2017 tarihinde Merkez Aziziye ilçesine bağlı Gezköy Mahallesi'nde oturan S.K.  dadaşkent polis merkezine başvurarak birçok erkek tarafından tehdit edildiğini ve cinsel istismara uğradığını söyledi. Psikolog raporları ile 'donuk zekaya' sahip olan ve 'hafif mental retardasyon' tanısı konulan S.K., kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği 9 kişinin ismini verdi. Gözaltına alınan 9 kişiden 8'i tutuklandı.  Yetiştirme Yurdu'nda kalmaya başlayan kız kendisine erkeklerle ilişkiye zorladıkları ve istismarda bulundukları iddiasıyla anne ve babasının da aralarında bulunduğu 85 kişinin daha ismini vardı. S.K.  10 yaşından itibaren uğradığı istismar olaylarını teker teker ve isimleriyle anlatırken rapor haline getirilen bu görüşme kayıtları Erzurum Cumhuriyet başsavcılığı'na gönderildi. Ayrıca küçük kızın kaldığı Yurttaki psikolog ve sosyal hizmet uzmanının yeri değiştirilerek Yurt müdürü hakkında farklı iddialarla soruşturma başlatıldı ve Kastamonu’ya atandı.

BAŞSAVCI VEKİLİ AKSAKAL'DAN 63 KİŞİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK 
Bu sırada cinsel istismar mağduru olan küçük kız kaldığı yurttan alınarak Şanlıurfa Kadın sığınma evine götürüldü.  Savcı Mustafa Kızılateş tarafından yürütülen soruşturmada 9 kişi hakkında Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Küçük kıza istismarda bulunduğu öne sürülen ve aralarında Fethullah Gülen'in kardeşi Gülen, oğulları Ammar ile Selahaddin Gülen'in olduğu şüphelilerin dosyası ise Cumhuriyet Başsavcıvekili Taner Aksakal'a verildi.  Soruşturma devam ettiği sırada Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen ile ilgili iktidarsız olmadığına dair rapor veren doktor 'terör örgütü üyesi' iddiasıyla dinlemeye alındı.  1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ise 8 Kasım 2012 tarihinde bütün sanıkların beraatine kapatıldı.  Savcı Taner Aksakal ise 63 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.

DOSYA 10 YIL SONRA YENİDEN AÇILDI
Usulsüz olarak ve sahte belgelerle kapatılan utanç dosyası 10 yıl sonra yeniden açıldı. Dosyada FETÖ ile çıkarken yeniden derin bir soruşturma başlatan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı usulsüzlükleri tek tek ortaya çıkardı.

fetö fetullah gülen fetö elebaşı cinsel istismar erzurum iade talebi kırmızı bülten