FETÖ Davasında Yeni Gelişme! Darbeci Eski Yaver Müebbet Hapse Çarptırıldı

TAKİP ET

FETÖ\PDY davaları devam ederken bugün davada önemli bir gelişme yaşandığı öğrenildi. 11. Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün yaverliğini de yapmış olan Bolu 2'inci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in mahkemenin verdiği kararla müebbet hapse çarptırıldığı öğrenildi.

FETÖ\PDY davaları devam ederken bugün davada önemli bir gelişme yaşandığı öğrenildi. 11. Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’ün yaverliğini de yapmış olan Bolu 2’inci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in mahkemenin verdiği kararla müebbet hapse çarptırıldığı öğrenildi.

Bolu’da tutukluluğu devam eden İsmail Güneşer hakkında karar verildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaverliğini yapmış olan ve Bolu 2’inci Komando Tugayı eski Komutanı olan Tuğgeneral İsmail Güneşer 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yargılandığı mahkemede müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

‘KUMPASIN İÇİNDEYİZ’

Mahkemede konuşan eski Tuğgeneral İsmail Güneşer, "Kumpasın içindeyiz. 3 albay bizi mezarın içine bıraktılar. Bizi buradan çıkarmak sizlerin görevi. Bu kumpasın ayak izlerini göstermeye çalıştık. Meslek hayatım boyunca onurumu ve mukaddes bildiğim değerleri ayaklar altına almadım. Vicdanınızla vereceğiniz her karara katılıyorum" ifadelerinde bulundu. Mahkemenin başkanı olan Seyfi Han ise, "Şu an vereceğimiz karar vicdanımızdan süzülmüş bir karar. Bu konuda gerçekten samimiyim" ifadelerinde bulunarak Güneşer hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını açıkladı. 

7 SANIK BERAAT ETTİ

Güneşer hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verilirken diğer tutuksuz 7 sanık hakkında kesinleşmiş suç ve delil bulunmadığı için beraat etti.

 

FETÖPDY mahkeme dava 15 temmuz 11. cumhurbaşkanı abdullah gül yaver ismail güneşer bolu müebbet hapis