FETÖ Davasında Flaş Gelişme! 2'inci Duruşmada 24 Sanık Tahliye Edildi

TAKİP ET

FETÖ\PDY soruşturması kapsamında Denizli'de yürütülen örgütün finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan iş adamları davasında flaş bir gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre, dava sonucunda 24 sanık için tahliye kararı verildiği belirtildi.

FETÖ\PDY soruşturması kapsamında Denizli’de yürütülen örgütün finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan iş adamları davasında flaş bir gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre, dava sonucunda 24 sanık için tahliye kararı verildiği belirtildi.

FETÖ\PDY soruşturması kapsamında Denizli’de örgütün finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla yargılanmakta olan iş adamları davasının ikinci ayağı bugün gerçekleşti. Alınan bilgilerde dava sonucunda 24 kişi için tahliye kararı verildiği belirtildi.

146 SANIK 2’İNCİ DURUŞMALARINA ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü \ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklu olarak yargılanan örgütün finans ayağını oluşturdukları iddia edilen iş adamları davasında bugün ikinci duruşma gerçekleşti. İş adamlarına yönelik olarak Denizli’deki soruşturma kapsamında 2’inci dalga operasyonunda gözaltına alındığı belirlenen 88’i tutuklu, 16’sı tutuksuz ve 42’si aranmakta olan toplamda 146 sanığın 2’inci duruşmasında ara karar verildi. Davada verilen ara kararda 24 kişi için tahliye kararı verildiği öğrenildi.

ÖRGÜTLE BİRLİKTE HAREKET ETTİKLERİ İDDİALAR ARASINDA

Fetullahçı Terör Örgütü \ Paralel Devlet Yapılanması’na üye olmakla birlikte, FETÖ\PDY’ye finansal destek sağlamak, örgüt içerisinde gizli haberleşme programı olan ByLcok’u kullanmak, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan örgüt derneklerine üye olmak, örgüt adına sphbet toplantıları düzenlemek gibi birçok iddia ile yargılanmakta olan sanıkların bugün gerçekleştirilen 2’inci duruşmasında tutuklu, tutuksuz ve aranan olarak belirlenen toplamda 146 sanığın FETÖ \ PDY’nin dernek, okul, dershane ve şirketlerinde beraber hareket ettikleri iddiaları da yer aldı.