Fenerbahçe'de Sadık Çiftpınar 12 Maç Men Cezası Alabilir

TAKİP ET

Süper Lig 30. haftada Kadıköy'de Trabzonspor'u ağırlayan Fenerbahçe 90+6'da bulduğu golle sahadan 1 – 1 berabere ayrılarak 1 puanı son anda kurtardı.

Süper Lig 30. haftada Kadıköy’de Trabzonspor’u ağırlayan Fenerbahçe 90+6’da bulduğu golle sahadan 1 – 1 berabere ayrılarak 1 puanı son anda kurtardı. Karşılaşmanın 71. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilen Fenerbahçe’nin genç stoperi Sadık Çiftpınar’a ağır bir ceza gelebilir.

Genç stoper, Türkiye Futbol Federasyonu YayınTalimatındaki 21. maddeyi ihlal ettiği gibi kırmızı kartın ardından Karma Alan’da basın mensuplarına açıklama yapmaması gerekirken bir takım açıklamalarda bulununca Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ağır bir ceza alabilir.    

Türkiye Futbol Federasyonu Yayın Talimatının ‘Cezalı ve Tedbirli Kişiler’ başlıklı 21. maddesinde şu ifadelere yer veriliyor:

“Herhangi bir nedenden ötürü müsabakadan ihraç edilen, disiplin kurulları tarafından verilen cezaları süren ya da yetkili makamlarca idari tedbir konulan kişiler flaş röportajlara ve basın toplantılarına katılamazlar ve karma alanda açıklama yapamazlar.”   

Bu kuralı ihlal eden genç stoperin bu ihlali gözlemci raporunda yer alırsa Futbol Disiplin Talimatının 50. maddesine göre 4 ila 12 maç arasında karşılaşmalardam men cezası ile cezalandırılabilir.  

Fenerbahçe Sadık Çiftpınar Türkiye Futbol Federasyonu kırmızı kart son dakika