Fenerbahçe – Zenit Maçına Tartışmalı Hakem

TAKİP ET

Süper Lig'de zor günler geçiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmek istiyor.

Süper Lig’de zor günler geçiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmek istiyor.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk karşılaşmasında Kadıköy’de Rus temsilcisi Zenit’i 1-0 mağlup ederek önemli bir avantaj elde eden Fenerbahçe, 21 Şubat Perşembe günü Rus temsilcisi Zenit’e rövanş karşılaşması için konuk olacak. UEFA’nın maça atadığı hakem ise tartışma yarattı.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rövanş için oynayacağı karşılaşmaların hakemleri UEFA tarafından açıklandı. Buna göre deplasmanda Benfica ile karşılaşacak olan Galatasaray karşılaşmasında Rumen hakem Ovidiu Hatega  düdük çalacak. Rus temsilcisi Zenit ile kritik bir maç oynayacak olan Zenit – Fenerbahçe karşılaşmasında ise İngiliz hakem Michael Oliver düdük çalacak.

İngiliz hakem daha evvelde Türk takımlarının karşılaşmalarını yönetmiş ve aleyhimize verdiği kararlarla gündem olmuştu. Ayrıca İngiliz hakem geçen sene oynanan Real Madrid - Juventus Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının 90. dakikasında Real Madrid lehine penaltı düdüğünü çalmış ve İtalyanların büyük tepkisini çekmişti.

İngiliz hakemin yönettiği karşılaşmalarda Türk takımlarının aldığı sonuçlar ise şöyle;

Beşiktaş 1 – Bayern Münih 3

Porto 1Galatasaray 0

Galatasaray 1 – Lazio 1

Beşiktaş 4 – Olympiakos 1

 

UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe Galatasaray İngiliz hakem son dakika