Fenerbahçe, Umutlarını Kadıköy'e Taşıdı

TAKİP ET

UEFA Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Fenerbahçe, 3. ön eleme karşılaşmasında Portekiz'in güçlü temsilcisi Benfica ile deplasmanda mücadele etti.

UEFA Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Fenerbahçe, 3. ön eleme karşılaşmasında Portekiz’in güçlü temsilcisi Benfica ile deplasmanda mücadele etti.

Mücadeleye oldukça etkili başlayan Benfica, karşılaşmanın daha başında gerçekleştirdiği bir atakta  penaltı beklese de hakemin devam kararı ile mücadele devam etti. Temsilcimiz Fenerbahçe, Benfica’nın mücadelenin başında kurduğu baskıyı kırarak ilerleyen dakikalarda oyuna ortak oldu. Benfica, zaman zaman kendi yarı sahasından çıkmakta zorlandı. İlk yarıda Benfica daha etkili bir futbol oynasa da karşılaşmanın ilk yarısı başladığı gibi 0 – 0 sona erdi.  

Karşılaşmanın ikinci yarısında da etkili futbolunu sürdüren Benfica, mücadelenin 50. dakikasında Salvio’nun şutuyla Fenerbahçe kalesinde etkili oldu. Ev sahibi ekibin Fenerbahçe kalesinde etkili olduğu dakikalarda Dirar ile sağ kanattan etkili gelen temsilcimiz, Benfica savunmasını aşamadı. Mücadelenin 69. dakikasında Cervi’nin şutunu kaleci Volkan çıkarmayı başaramayınca Portekiz temsilcisi 1-0 üstün duruma geçti. Karşılaşmanın 84. dakikasında ev sahibi ekip, yakaladığı önemli gol pozisyonunu değerlendiremeyince mücadele ev sahibi ekibin 1 – 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe, Portekiz’deki mücadeleden 1 – 0 yenik ayrılsa da umutlarını Kadıköy’e taşıyarak seyircisine tur sevincini yaşatmak için mücadele edecek.     

Fenerbahçe Benfica UEFA Şampiyonlar Ligi Portekiz Cervi Kadıköy