Fenerbahçe Sibirya'da Buz Tuttu! Zenit 3 – Fenerbahçe 1

TAKİP ET

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş karşılaşmasında Rus temsilcisi Zenit ile Rusya'da karşı karşıya gelen Fenerbahçe, sahadan 3 – 1 mağlup ayrıldı. Kadıköy'de elde ettiği 1 – 0'lık avantajı koruyamayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligine havlu attı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş karşılaşmasında Rus temsilcisi Zenit ile Rusya’da karşı karşıya gelen Fenerbahçe, sahadan 3 – 1 mağlup ayrıldı. Kadıköy’de elde ettiği 1 – 0’lık avantajı koruyamayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligine havlu attı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş karşılaşmasında deplasmanda Zenit ile karşılaşan Fenerbahçe, 90 dakika boyunca rakibiyle dişe diş mücadele etse de Kadıköy’de elde etiiği avntajı sahadan 3 – 1 mağlup ayrılarak kaybetti. Böylelikle temsilcimiz Fenerbahçe’nin Avrupa macerasıda son buldu.  

Karşılaşmanın henüz 4. dakikasında sol kanattan gelişen Zenit atağında Diriussi’nin ceza sahasına yaptığı orta Sadık’tan sekince müsait durumda olan Azmoun, topu göğsüyle takım arkadaşı Ozdoev’in önüne yumuşattı. Kaleci Harun ile karşı karşıya kalan Ozdoev, Fenerbahçe filelerini havalandırarak takımını 1 – 0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 37. dakikasında sol kanattan Diriussi’nin yaptığı ortaya ilk golün asistini yapan Azmoun iyi yükselerek şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderince Zenit, 2 – 0 üstünlüğü ve tur için skor avantajını yakaladı.   

Karşılaşmanın 43. dakikasında sahneye çıkan Mehmet Topal’ın ceza sahası yayından çok sert çektiği şut Zenit fileleriyle buluştu. Bu golle skoru 2 – 1’e getiren temsilcimiz Fenerbahçe, tur için skor avantajını da elde etmiş oldu.  

Karşılaşmanın 76. dakikasında Dzyuba’nın takım arkadaşı Azmoun’a gönderdiği ara pasta Mehmet Topal çok kritik bir hata yapnca Harun ile karşı karşıya kalan Azmoun, Zenit’e turu getiren golü kaydetti. Zenit 3 – Fenerbahçe 1.

Bu skorla UEFA Avrupa Liginde son 16 turu biletini alan taraf Rus temsilcisi Zenit oldu.    

Zenit Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi son 32 turu Kadıköy Sibirya