Fenerbahçe'den Süper Kupa İçin U-19 Kararı

TAKİP ET

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik, gelecek sezondan itibaren iki sezon boyunca Türkiye Kupası'na katılmama ve Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımıyla çıkma kararı aldıklarını söyledi.

Ülker Stadı'nda basın mensuplarına spor kamuoyunu yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Bilecik, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) 7 Nisan tarihinde Şanlıurfa'da oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesinin ileri bir tarihe ertelenip karşılaşmanın yabancı bir hakemle yönetilmesi için ıslak imzalı başvuruda bulunduklarını ifade etti. 

Şanlıurfa'da oynanması planlanan karşılaşmaya 19 yaş altı takımıyla çıkma kararı aldıklarını da söyleyen Bilecik, "Süper Kupa karşılaşması için bütün hazırlığımızı 19 yaş altı takımımızla Urfa'ya gitme şeklinde yaptık. Taraftarlarımız maçın skorunun ne olacağını düşünüyor. Son derece iyi bir akılla Urfa'ya gitmekteyiz. Taraftarlarımızı kötü hissettirecek, sıkıntıya sokacak bir noktada olmayacağız. Taraftarlarımızın da Urfa'ya maça gitme organizasyonu yapmasına gerek yoktur. Uygun bir tarihte Fenerbahçe A takımını Urfa'ya götürerek, takımımızı Urfa'daki kardeşlerimize izlettireceğimiz yönünde Urfa halkına buradan bir söz verelim."dedi. 

19 yaş altı takımıyla sahaya çıkma kararı alındığını ve bununla ilgili gerekli bütün organizasyonun ve planlamanın yapıldığını aktaran Bilecik, "Taraftarlarımız müsterih olsun ki 19 yaş altı takımımızdaki bütün evlatlarımız bunu çok büyük bir fırsat olarak görecek. Tekrar ifade etmek isterim ki taraftarlarımız  Süper Kupa mücadelesi için herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen taraftarlarımız mücadeleyi izlemek için stada gidebilir. Biz 'Taraftar gitmesin.' diyerek, A takımımızın Urfa'ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir mücadele oynanmayacağını net şekilde ifade ediyoruz. Tabii ki Urfa'nın coğrafi alanları, kendisine has mutfak kültürü taraftarlarımız için oldukça cazip. Şanlıurfa'da bir futbol mücadelesini yeteri kadar izleme olasılıkları olmayacağını düşünerek bu sözleri söyledik." şeklinde konuştu. 

Türkiye Kupası'na katılmama yönünde alınan kararı da dile getiren Bilecik, "Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon boyunca Türkiye Kupası'na katılmama şeklinde alınan kararımız var. Bunun için gerekli başvuruların tümünü bayramdan hemen ardından TFF'ye yapacağız. Türkiye Kupası'na önümüzdeki 2 sezon boyunca katılmama yönünde karar alındı." ifadelerine yer verdi. 

Yurt dışında futbol faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yönünde yönetim kurulundan profesyonel bir ekibin görevlendirildiğine de dikkat çeken Bilecik, "Biz yurt dışında, Avrupa ülkelerinden birisinde Fenerbahçe'nin faaliyetlerinin dışında, futbolun ön plana çıkarılacağı bir yapılanmaya da bayramın hemen ardından başlayacağız. Futbolda öne çıkmış, futbolla anılan ülkeler var. Bu ülkeler de dahil en hızlı şekilde bu çalışmayı masaya yatırarak değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe Süper Kupa U-19 Galatasaray Türkiye Kupası Şanlıurfa TFF