Fenerbahçe, Aykut Kocaman'a Kapıları Tamamen Kapattı mı?

TAKİP ET

Spor Toto Süper Ligde bekleneni veremeyen ve tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Fenerbahçe'de teknik direktör değiştirme ihtimali hususunda yaşanan flaş gelişmeler, sarı lacivertli kulüpte kulisleri hareketlendirdi.

Spor Toto Süper Ligde bekleneni veremeyen ve tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Fenerbahçe’de teknik direktör değiştirme ihtimali hususunda yaşanan flaş gelişmeler, sarı lacivertli kulüpte kulisleri hareketlendirdi.

Kadıköy’de ağırladığı Medipol Başakşehir ile golsüz berabere kalarak seyircisine büyük hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe, Süper Ligin ilk 8 haftasında toplam 16 puan kaybetti. Fenerbahçe, Kadıköy’de son üç maçtır da galip gelemiyor.

Fenerbahçe, bu sezon en büyük sıkıntıyı gol yollarında yaşıyor. Süper Ligin ilk 8 haftasında fileleri 5 kez havalandırabilen Fenerbahçe, bu sezon Süper Ligin en az gol atan ekibi Bursaspor’dan 1 kez fazla fileleri havalandırabildi. Fenerbahçe, ilk 8 haftanın 4 karşılaşmasında gol atamadı. Fenerbahçe’nin tarihindeki en başarısız sezonu olan 1968 – 1969 sezonunda bu sezondan daha az fileleri havalandırabilmişti.

Fenerbahçe, Süper Ligin ilk 8 haftasında kalesinde 10 gol gördü. İlk 8 haftada 8 puan toplayabilen Fenerbahçe, düşme hattının hemen üstünde bulunuyor.

Ali Koç’un başkanlık seçimini kazanmasının ardından teknik direktör hususunda yaşanan büyük ikilem, Aykut Kocaman’ın takımın başından gönderilmesi ve Philip Cocu’nun getirilmesiyle son bulmuştu. Ancak Fenerbahçe, Süper Lige son 50 yılın en kötü başlangıcını yapınca Philip Cocu ismi tüm spor otoriterleri tarafından tartışılır hale geldi.  

Fenerbahçe taraftarının Ersun Yanal seslerine rağmen Aykut Kocaman ismi bir kez daha gündeme geldi. Ancak Fenerbahçe yönetiminin, Aykut Kocaman’ın ekibinde görev yapmasına rağmen görevinden alınmayan antrenörler Turgay Altay, Murat Öztürk ve Alper Aşçı şile yollarını ayırması Aykut Kocaman’ın takımın başına gelme ihtimalini zorlaştırdı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

“Teknik heyetten 3 kişinin görevine son verdik. Nedenleri paylaşılacak olursa herkesin üzüleceği, kızacağı ve öfkeleneceği durumlar var. Bu aldığımız karar için belki de çok geç kaldık.”

Aykut Kocaman ile ilgili yaşanan bu gelişmeler ve Ali Koç’un açıklamasından sonra ‘Aykut Kocaman’a kapılar kapatıldı’ yorumu yapılırken, Başkan Ali Koç’un yabancı bir teknik direktörle yoluna devam etmek istediği öğrenildi.  

              

Fenerbahçe Aykut Kocaman Ali koç Süper Lig Philip Cocu