Fenerbahçe, Avrupa'da Bir Başka

TAKİP ET

UEFA Avrupa Ligi D Grubunda mücadele eden Fenerbahçe, Kadıköy'de Belçika temsilcisi Anderlecht'i konuk etti. Seyirci desteğini de arkasına alan Fenerbahçe, Anderlecht'i evine puansız göndererek bir üst tura yükselmek için çok önemli bir avantaj yakaladı.

UEFA Avrupa Ligi D Grubunda mücadele eden Fenerbahçe, Kadıköy’de Belçika temsilcisi Anderlecht’i konuk etti. Seyirci desteğini de arkasına alan Fenerbahçe, Anderlecht’i evine puansız göndererek bir üst tura yükselmek için çok önemli bir avantaj yakaladı.

Kadıköy’deki karşılaşmanın ilk yarısından gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0 – 0 beraberlikle gitti. İkinci yarıda 71. dakika oynanırken rakip fileleri havalandıran Mathieu Valbuena, temsilcimiz Fenerbahçe’yi 1 – 0 üstünlüğe taşıdı. Karşılaşmanın 74. dakikasında Valbuena’nın pasında topu filelerle buluşturan Michael Frey, Fenerbahçe’yi iki farklı üstünlüğe taşırken mücadeleninde skorunu belirlemiş oldu.

Temsilcimiz Fenerbahçe, bu galibiyetle gruptaki puanını 7’ye yükseltirken Anderlecht ise 1 puanla son sırada yer aldı.

Fenerbahçe, Avrupa’daki bu galibiyeti Galatasaray – Fenerbahçe karşılaşmasından önce kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Koray Şener’e hediye etti. Fenerbahçe’li futbolcular, mücadelenin sonunda Koray Şener’in iki abisi ile bütün tribünleri turladı. Taraftarlar bu anlamlı harekete alkışla karşılık verirken, ‘Koray şener ölmedi, kalbimizde yaşıyor.’ tezahüratı da yaptı.  

              

Fenerbahçe Anderlecht UEFA Avrupa Ligi Kadıköy Koray şener