Fatih Terim'den Çarpıcı Açıklamalar: Bahanelere Sığınmak Yok

TAKİP ET

Galatasaray'ın Akhisar deplasmanında farklı mağlup olmasının ardından çarpıcı açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacaklarını söyledi.

Galatasaray’ın Akhisar deplasmanında farklı mağlup olmasının ardından çarpıcı açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacaklarını söyledi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında Akhisarspor’a deplasmanda 3 – 0 mağlup olduktan sonra yapılan ‘deplasman fobisi’ açıklamalarına değinen Fatih Terim, “Deplasman fobisi hakkındaki açıklamalar bana çok komik geliyor. Galatasaray’da top koşturan bir oyuncu bu tip fobilerden çekiniyorsa, Galatasaray gibi büyük bir takımda zaten top koşturamaz. Penaltıyı kaçırdıktan sonra birde üstüne hatalı gol yersen buna deplasman fobisi demek çok yanlış olur. 18 yaşındaki bir futbolcu karakterini ortaya koyarak oynuyorsa sende karakterini ortaya koyarak oynayacaksın. Her yerde bize küfür ediyorlar. Akhisar taraftarından aşırı tepki gelmedi.” dedi.   

Takımda herhangi bir rotasyona gitmediğine de değinen Fatih Terim, “Maçtan evvel konsantrasyon eksikliği olur mu olmaz mı diye tedirginliğimi dile getirmiştim. Artı bir rotasyona gitmedim. Denediğimiz kurgu tutarsa eksik tarafların 2. bir alternatifle kapatılacağını düşündüm. Karşılaşmanın özellikle ikinci yarısı için söylenecek pek bir şey yok. Hiç beklemediğimiz şeyler gelişti. Bu gel gitler hiç hoşuma gitmiyor.” şeklinde konuştu.  

Hiçbir mazeretin arkasına sığınmayacaklarını dile getiren Fatih Terim, “Bunlar mutlaka hallolacak. Ama Ocak’ta, ama Şubat’ta hallolacak. Her şeyi kabul etmesine ederim de Galatasaray’ın mağlup olurken dahi maçın hakkını vermesi gerekir. Bunun dışında hiçbir şey kabulüm değildir. Galatasaray öyle büyük bir ekip ki ufak tefek bahanelerin arkasına sığınamaz. Mağlubiyetlerin hayır getrmesi lazım. Hayır getirmeyen mağlubiyet götürür. Takımın penaltıcısı bellidir. Sadece o an top Sinan’ın ellerindeydi. Ben kullanayım demiş. Penaltıcımızda müsaade etmiş.” ifadelerine yer verdi.     

 

Fatih Terim Galatasaray Akhisarspor deplasman fobisi mağlubiyet