Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

TAKİP ET

Fox ana haber spikeri Fatih Portakal hakkında Antalya'da 15 Temmuz Vatan şehitleri Derneği bir Haber'de söylediği, "Türkiye'de barışçıl protestolar olamaz. Korkudan, endişeden, dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına" sözleriyle 'terör örgütlerini göreve çağırdığını' iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bugün Antalya adliyesine gelen 15 Temmuz Vatan şehitleri gazileri ve terör mağdurlarının adını yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri Fox TV ana haber sunucusu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABERDE SÖYLEDİĞİ SÖZLERİ ŞİKAYET ETTİLER

Dernek üyeleri adliye önünde toplanırken Dernek adına basın açıklaması yapan Başkan Meltem Kılıç, 10 Aralık tarihinde ana haber bülteninde Fatih Portakal’ın söylediği sözler ile suç işlediğini öne sürdü. Meltem Kılıç yaptığı açıklamada portakalın Fransa'daki protestolar ile ilgili haberinin ardından sarf ettiği, "Türkiye'de barışçıl protestolar olamaz. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa? Korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi? Kaç kişi çıkar Allah aşkına?"  İfadeleri ile terör örgütleri ve sempatizanlarını göreve çağırdığını iman ettiğini söyledi.  Meltem Kılıç açıklamasının devamında, "Fatih Portakal, Fransa'da olduğu gibi insanları ayaklanmaya davet etmiştir. Ayrıca, Türk Devleti'ni aciz göstererek aşağılamış, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş, terör örgütlerini Gezi vandalizminde ve Demirtaş'ın sokağa davet çağrısında olduğu gibi insanları suç işlemeye tahrik ederek, kamu güvenliği açısından da açık bir tehlikenin ortaya çıkmasına zemin hazırlanmıştır" dedi.

fox tv ana haber fatih portakal suç duyurusu son dakika