Eyüp'te Sela Okuyan İmam Darp Edildi!

TAKİP ET

İstanbul Eyüp'te cami bahçesine maytap atan kişileri uyaran cami imamı ve yanındaki kardeşi saldırıya uğrayarak darp edildi.

İstanbul Eyüp’te cami bahçesine maytap atan kişileri uyaran cami imamı ve yanındaki kardeşi saldırıya uğrayarak darp edildi.

Gelen bilgilere göre olay, Alibeyköy Karadolap Mahallesinde bulunan Nene Hatun Camiinde meydana geldi. Cami imamı Münip Polat 15 Temmuz anması için gece saatlerinde sela okumak için minareye çıktı. İmamın sela okumaya başladığı sıralarda bazı şahıslar şişelerin içerisine koydukları maytapları cami bahçesine atmaya başladı.

İMAM 4 KİŞİNİN SALDIRISINA UĞRADI

Saldırganların attıkları maytapların gürültüsü nedeniyle selayı yarıda kesmek zorunda kalan imam Polat, minareden aşağıya inerek bahçeye neden maytap attıklarını sordu. Bu soru üzerine 4 kişi birden cami imamına saldırmaya başladı. 4 kişinin sopalı saldırısına uğrayan imam Polat’ın emekli polis kardeşi Ethem Polat olayı görünce ağabeyine saldıranlara müdahale etmek istedi fakat saldırganlar onu da darp etti. İmamı ve kardeşini darp eden saldırganlar bununla da yetinmedi ve imamın eşine de taş atarak evine saldırarak camlarını kırdı.

‘SELAYA TAHAMMÜL EDEMEDİLER'

Saldırıya uğrayan imam Münip Polat, saldırı sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece camiye giderek sela okuduğu sırada karşı taraftan saldırı yapıldığını söyledi. 4 kişinin maytap ve bira bira şişeleri ile camiye saldırdığını söyleyen Polat, saldırganların kendisine ve ailesine küfür ettiklerini ve üzerlerine gelerek saldırmaya başladıklarını belirtti. Daha önce hiç böyle bir şeyin başına gelmediğini söyleyen imam Polat, saldırganların selaya tahammül edemedikleri için bunu yaptığını kendisinin ve emekli polis kardeşinin de olayın büyümemesi için bir şey yapmadığını söyledi. 

 

istanbul eyüp imam cami sela saldırı darp