Evlilik için başlık parası anlaşmazlığı: Kardeş kardeşi silahla öldürdü

TAKİP ET

Esenyurt'ta, Selami Şirip (38) ve kardeşi Hasan Şirip (29), kardeşlerini evlendirmek istedikleri bir kızın ailesi tarafından istenen başlık parası konusunda anlaşmazlık yaşadı. Başlık parasını toplamaya çalışırken tartışan kardeşler arasında kavga çıktı. Hasan Şirip, ağabeyi Selami Şirip'i silahla vurarak öldürdü. Olay, güvenlik kameralarına yansırken Hasan Şirip, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, 27 Mayıs Cumartesi günü saat 23.00 sularında Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde meydana geldi. Selami Şirip, taksici kardeşi Hasan Şirip ile birlikte en küçük kardeşlerini evlendirmek için memleketleri Ağrı'dan bir aileyle görüşerek kızlarını istemeye gitmişti. Ancak kızın ailesi, Selami Şirip'ten başlık parası talep etti. Bunun üzerine Selami Şirip, kardeşi Hasan Şirip'i telefonla arayarak başlık parası istendiğini ve parayı toplamaları gerektiğini söyledi. Hasan Şirip, "Param yok" şeklinde cevap verince Selami Şirip, "Madem paranız yoktu neden beni aracı yaptınız?" diye kardeşiyle tartıştı. Bu tartışma sonucunda iki kardeş arasında kavga çıktı.

Kavga sırasında Selami Şirip, kardeşine konum atarak buluşmayı teklif etti. Hasan Şirip, ağabeyinin gönderdiği konuma gitti ve burada yeniden tartışma başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek şiddete dönüştü. İddialara göre Selami Şirip, kardeşine bıçakla saldırdı. Bunun üzerine Hasan Şirip ise yanında getirdiği tabancayla ağabeyine 10 el ateş etti. Kurşunlardan biri Selami Şirip'in başına isabet etti. Ağır yaralanan Selami Şirip hastaneye kaldırıldı, ancak hayatını kaybetti. Hasan Şirip, cinayeti işledikten sonra polis ekipleri tarafından kaçarken yakalandı ve gözaltına alındı. Olay anı, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına ve bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde Hasan Şirip'in ağabeyi Selami Şirip'e ateş ettiği ve Selami Şirip'in yere düştüğü anlar yer aldı.

İstanbul Esenyurt cinayet