Evlilik Dışı Bebeğini Silah Zoru ile Öldürtüp Gömen Polis Memuruna Müebbet Hapis

TAKİP ET

Bursa'nın Gemlik ilçesinde evlilik disi dünyaya gelen bebeğini sevgilisi ve sevgilisinin annesiyle birlikte öldürerek gömen polis memurunun aldığı hapis cezası belli oldu. Yargıtay tarafından daha önce haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sanıkların cezası bozulmuştu. Mahkeme heyeti sanıkların yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 2013 yılında meydana gelen olayda şahinyurdu kırsal Mahallesi'nde yaşayan Ferda demirtekin Orhangazi ilçesinde özel bir hastanede erkek bebek doğurdu ve taburcu oldu. Aynı yılın Haziran ayında Sağlık Ocağı aileye telefon açarak aşı için bebeğin getirilmesini istedi. Fakat sağlık çalışanları çelişkili ifadelerden şüphelenince durumu polis ekiplerine bildirdi. 

BEBEĞİ ÖLDÜRMÜŞLER

Polis ekipleri olay tarihinde 21 yaşında olan Ferda Demirtekin ile annesi 40 yaşındaki Nuray güven ve babası 45 yaşındaki Selahattin güveni gözaltına aldı. Sorguda Nuray Güven bebeğin babasının daha önce kendisiyle de ilişkiye giren Bursa Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru 38 yaşındaki Murat cingiliç olduğunu öne sürdü. Doğumdan hemen sonra kucağında bebekle Murat Cingiliç’le buluştuklarını söyleyen Nuray Güven, Polis memurunun kendisini silahla tehdit ederek bebeğim oturduğunu Daha sonra da cesedini evlerinin bahçesine gömdüklerini kızının bir süre sonra başkasıyla evlendiğini söyledi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu ifadenin ardından polis memuru gözaltına alındı ve 3 kişi tutuklandı. Bursa 3 Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın devam ettiği sırada Durağı Güven dışındaki 3 sanık tutuksuz yargılanmak üzere Serbest bırakıldı. Bu sırada bebeğe yapılan DNA testi sonucunda annesinin Ferda demirtekin babasının ise Murat Cingiliç olduğu kesinleşti. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda suçları sabit görülen Ferda Demirtekin ile Murat Cingiliç ve Nuray Güven'e 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Selahattin Güven'e ise 'suç kanıtlarını karartma' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan Tayfun Güven ise beraat etti. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na tebligat yapılmadığı gerekçesiyle mahkemenin bu kararı Yargıtay tarafından usülden bozuldu.

YENİDEN MÜEBBET HAPİS VERİLDİ

Dava Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanırken tutuklu sanıklar Murat Cingiliç, Nuray Güven ile tutuksuz sanıklar Selahattin Güven ve oğlu Tayfun Güven ve avukatları katıldı. Mahkemede son sözleri sorulan polis memuru Murat Cingiliç,  suçlamaları kabul etmeyerek “Nuray’ın yalan ve iftira beyanları ile 5 yıldır tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi. Mahkemede savunma yapan Nuray Güven ise yazılı olarak savunmasını mahkemeye verdiği ne Murat Cingiliç’in bebeği boğarak öldürdüğünü belirterek, beraatini ve tahliyesini talep etti. Kısa bir ara veren mahkeme heyeti daha sonra açıkladıkları kararda Murat Cingiliç, Nuray Güven ve Ferda Demirtekin’e ağırlaştırılmış müebbet, Selahattin Güven’e ise 'delilleri karartma' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Tayfun Güven ise beraat etti.

 

bursa gemlik polis memuru evlilik dışı bebek yasak aşk müebbet